|
|||
|
|||
Citat:
sustina je kako aparat tretira ove smetnje od ferita. i kao prvo pravilo,najbolje je da radis u modu koji tebi odgovara,ja sam radio u "motion" modu znaci samo klizim sondom preko mete i on zuji kao na whites na pinpoint.mozda tebi vise odgovara da mases sondom,to moras vremenom da vezbas i da vidis sta se desava,aparat ti sve prica ti samo treba da naucis njegove reci-za par dana to neces moci sigurno |
|
|||
|
|||
Citat:
postoji jedan teren koji je bio relativno bogat,ociscen je do 0.pa su dolazili jos jaci aparati, i oni su vadili jos dosta robe, e sad je ostalo samo gvozdje . medjutim,dolazi jedan stari lisac,nebitno kojim detektorom(srednje klase),i pocne da kopa na gvozdje. svaka druga,treca meta je bio denar ili folis.kasn ije kad smo popricali,objasnio mi je sta se desava,desava se da se pomera faza ili u prvodu nula,ako je zemlja sa puno ferita i tako da denar koji se registruje u plusu,na normalnom zemljistu,ovde se pomera u minusu. tako da ja od tada,na svakom jacem terenu,ne preskacem ni ekser,nego cistim redom |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
a za to sto se tebi dogadja,ja sam imao isti slucaj,registruje duboko gvozdenu metu u zemlji(strelicu) iskopam i kad je izvadim vise je nema. ja uzmem strelicu i pokusam vazdusni test,pocinje da hvata od 30cm,kako priblizim sondi on je sve manje registruje.problem je u podesavanju diskriminacije,previ se je stegnut,ako ti je aparat slican kao moj onda ga malo popusti na disc. i bice sve ok |
|
|||
|
|||
Da,da...znam da se to dešava.U pitanju je pomeranje faze signala.
Jednom me je prijatelj odveo na jedan teren.Obradjivana njiva je u pitanju.Bio je prepun krhotina rimskih cigli i bilo je nekoliko nalaza a većinom je zvonilo na gvožđe.Posle terena je izveo malu demonstraciju.Stavio je zlatnik ispod rimske cigle i aparat je pokazao da je gvožđe!Nije se čak ni dvoumio iako je otkinuo kako ga je lepo registrovao.E,a onda me je upitao šta mislim na koliko je mesta na prethodnom terenu aparat zvonio na gvožđe a koliko na ,,nešto drugo,,.Toliko o diskriminaciji.Znači gde je neujednačeno zemljište sa komadima rimske cigle teško je govoriti o dobroj diskriminaciji.To je moje iskustvo. |
|
|||
|
|||
Ta VDI skala od -95 do +95 je imaginarna i precizna je tek kada detektor podesis tako da zemlju vidi idealno tj 0 (neutralno) sve drugo dovodi do pomeranja faze. Zato je dobro podesen ground neophodan za pravilan rad detektora . Bio on digitalni ili analogni. Posle i sa ugasenom diskriminacijom detektor nije toliko efikasan koliko bi bio u slucaju kada je dobro nulirana zamlja .
Tragac78 jesi probao da podesis ground prema cigli a ne prema zemlji ? Sustina je da se nulira bas izmedju mete i sonde ,a ne kada izadjes iz kola i tako radis ceo dan |
|
||||
|
||||
Sa DFX-om nikada nisam imao sličnih problema, ako je teren jako zagađen ciglom, prvi ground balans napravim iznad same cigle, a kroz rad aparat sam vrši daljnju korekciju i sve funkcionira normalno. Ako naletim na puščano zrno aparat putem VDI brojeva jasno daje do znanja da se meta sastoji od olova, bakra i željeza, na sličan način registrira i djelomično pozlaćene i posrebrene predmete napravljene od bronce s primjesom željeza, odnosno dobru i lošu metu ako su jedna uz drugu, ovo vrijedi za kompaktne šumske i slične terene koje volim istraživati, na oranicama se dosta ovih performansi smanjuje i gubi.
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Evo okacio sam snimak mene sa E-TRAC-om sa excelerator sondom
Tako velika pa opet vidi odlicno novcice http://www.sendspace.com/file/awilq9'>http://www.sendspace.com/file/awilq9</a> |
|
|||
|
|||
to sto si okacio
nemoze da se nadje |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Minelabov E-Trac i XP Goldmaxx power | Vumi | Testiranje detektora | 11 | 02.03.2009 09:14 |
Minelab E-TRAC | Simon012 | Testiranje detektora | 27 | 05.10.2008 13:01 |
Minelab E-Trac | zeljketa | Vrste i namjena | 6 | 19.09.2008 09:09 |
Minelab X-terra 70 | zokioki | Vrste i namjena | 7 | 22.09.2007 00:28 |
minelab...... | rammstein | Vrste i namjena | 19 | 12.03.2005 15:15 |