|
|||
|
|||
prosto,mario nije imao uputstvo za rukovanje aparatom
|
|
|||
|
|||
sam si rekao da moram imati isti zvuk kad predem preko necega i ljevo i desno a ako nemam da je to metal.E pa to se tocno dogadalo kod mene kad trazim detektorom i kad cujem kvrckanje ja stanem i prelazim preko tog mjesta jos par puta i to onda zbuni detektor i on pocme zvizditi stalno.Ali izgleda da ja moram stati samo kad bas cujem jaki signal.
|
|
|||
|
|||
Ma nesto tu ne pije vode.Radio sam sa 35-icom, 36-icom i 66-icom i kad je gvozdje onda je gvozdje sem ako nije nesto veliko i jako korodiralo pa da se zbuni.Pre ce javiti mali novcic na vecoj dubini kao gvozdje nego obrnuto.Ma nisi ti to podesio
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Prvo napisi tocno koje su postavke aparata kada ti žvizdii i tip zemlje. Testiraj ovako : NORMAL DISC on na najmanje 3 ispod toga ako je zemlja puna Fe-oksida (crvenica npr.) imat ces konstantno stalno krckanje i polutonove. IRON DISC na viskoko 5+ ALL-METAL GROUND ADJ provjereno mora biti iskljucen. IRON OFF SILENCER switch = ON ??? da ali,, recimo kod mene je krivo tvornicki spojen pa ON=OFF i obratno u drugj fazi testa probaj sa iskljucenim SILENCEROM. SENSITIVITY na nisko 2-4 pinpoint prekidac sa donje strane ne diraj za sada. Mobitel, alat, cipele, koje imaju metalne djelove dalje od sebe. Nadji neku preoranu poravnatu njivu gdje mozes lako kopati i di nema smeca. I probaj ne bi smjelo "bipati" Krckanje i lazni signal ces cuti u slucaju da ti je normal disk pre nisko postavljen u odnosu na mineralizaciju zemlje, ukljucen i ne podesen ALL-METAL GROUND balans , ako drzis stisnut "okidac" pinpoint slucajno, ili ti je OFF-ON na silenceru zamjenjen. Ovo za pocetak Meni 1270 radi ko urica onoliko koliko stignem .... |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Ne bih se slozio, nekao mi zvuci da ti drzis pritisnut pinpoint mozda grijesim ali jedino tako dobijem taj efekat koji opisujes.
|
|
|||
|
|||
|
|||
|
|||
pozdrav oto ,dugo te nije bilo .!!! mislim da znam sta mu fali .jedno stotinak predjenih kilometara i 30kg gvozdja i 100 grama novcica, e tek onda ces znati sta svira,kako i zasto.aparat ti sve lepo kaze na svom jeziku ,a ti to lepo saslusaj i prevedi. ja sam moj explorerII hteo da bacim u dunav,Oto zna moje muke u pocetku ,ali sad......ko svajcarac.pozdrav
|
|
|||
|
|||
Citat:
Ljepo si to rekao, svi smo prosli svoje skolovanje . |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Istorija Bosne | rammstein | Istorija gradova | 21 | 17.02.2006 11:49 |