|
|||
|
|||
Pozdrav Miki.
Svih pet novcica su akce a sto se tice perioda iz kog poticu za srednji sam vec rekao svoje misljenje, gornja dva su iz perioda od 1300 - 1400g.(orhan ili murat I),Ovaj u donjem levom uglu ja verovatno od Bajazita I 1380-1402g. Donji desno nisam siguran ali kao sto sam vec rekao cini mi se da imas vrlo redak novcic. Sve akce cu kovane od 90%srebra bile su promera od 10 - 17mm i tezine od 0,9 - 1,5g. Najmanje i najlosijeg kvaliteta su bile za vreme bajazita I. Nadam se da sam bio od pomoci i da ce se prikljuciti jos neko sa malo bogatijim znanjem da kaze nesto vise o njima i da kaze i meni kakav je ono novcic i iz kog perioda. |
|
||||
|
||||
Miki, mozes li onaj novcic u donjem redu srednji da posebno skeniras sa obe strane?
@zlatkovics Koliko vidim dobro se razumijes u turske novcice i ne vjerujem da ce se ovdje neko naci da nesto vise kaze o njima
|
|||
|
|||
Mogu Vumi...... neverujem ni ja da ce neko nesto mnogo vise da kaze nego Mr.Been Laden : ) ! Nema sta kandidat je za Moderatora u Srednjem Veku ( novac i nakit ) !!!
|
|
||||
|
||||
@miki
Nisam mislio na taj novcic nego na onaj sa krsticem na sebi
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Biti modernator???
Ne znam sta reci sto se mene tice nema problema , ipak neznam dal moje znanje zadovoljava potrebe za tako nesto, ja samo pokusavam napraviti kolekciju novcica sa prostora na kom sam odrastao i gde sad zivim tako da prikupljam turske , austro-ugarske i novcice iz kraljevine srbije , kraljevine shs i kraljevine yugoslavije tako da prikupljajuci te novcice ponesto i procitam o njima dok sam u ostalim segmentima tanak. P.S. Kakve bi bile moje obaveze-duznosti kao modernatora |
|
||||
|
||||
Koje bi bile tvoje duznosti....pa nema tu nesto posebno...ako nekome zatreba nekakva pomoc oko razjasnjenja sta je u pitanju da pomognes koliko znas. Da pazis na svoj podforum i da brises nepotrebne priloge...jednom rijecju da odrzavas red u svom dijelu foruma. Ako nekada imas previse vremena da ubacis nekakav poucan clanak ili slican text (naravno smijes i dalje da postavljas svoje pronalaske )...itd itd
|
|||
|
|||
OK sto se mene tice nema problema.
|
|
||||
|
||||
Evo da neko ne kaze da necu da pomognem koliko mogu . Ovo je najslicniji novcic koji sam do sada pronasao. Podatke mozes izvuci iz texta ispod. Da li se radi bas o tvome novcicu ne smijem sigurno reci, procijeni sam
|
|||
|
|||
to je taj.....100% sam siguran .
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Da li ima svrhe da ovaj forum jos radi ? | Vumi | Zanimljivosti | 28 | 21.02.2005 15:57 |