|
Zanimljivosti Sve što nalazite zanimljivo... |
Prikažite rezultate ispitivanja: Vaš omiljeni istoriski spektakl: | |||
Braveheart (Hrabro srce) | 19 | 19,79% | |
Gladiator | 34 | 35,42% | |
Alexander | 12 | 12,50% | |
3oo | 14 | 14,58% | |
HBO Rome (Rim) | 16 | 16,67% | |
Apocalypto | 5 | 5,21% | |
Titus | 3 | 3,13% | |
Troy (Troja) | 15 | 15,63% | |
BBC Hannibal | 2 | 2,08% | |
Pathfinder | 3 | 3,13% | |
Julius Caesar | 9 | 9,38% | |
Multiple-Choice-ispitivanje. Učesnika: 96. Nemate pravo glasanja. |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Slep pored očiju...
Očito bi trebao manje vremena provoditi pred monitorom |
|
||||
|
||||
Sada sam ponovo po ko zna koji put gledao Gladiatora i moje misljenje je ipak da je zo film za sva vremena sto se tice ove tematike(nase) sve ostalo su LOSE kopije!
|
|
||||
|
||||
Filmovi
Kao dete sam se odusevio Ben Hurom, a od ovih novijih sam gledao jedino Gladijatora i za mene je kao film katastrofa (inace karakteristika americkog filma poslednjih decenija). Zato i ne pokusavam da gledam ostale sa spiska. Nabavio sam onu noviju s`eriju "Rim" na DVD-u sa namerom da se skoncentrisem samo na sliku posto je s`erija reklamirana kao da sada najskuplja i kako su konsultovani eksperti od izgradnje kullisa do oruzja, odece, inventara, nakita i sveg ostalog. Medjutim, nisam uspeo, radnja je po navici odvlacila paznju pa sam jedva odgledao prvi disk i odustao.
|
||||
|
||||
Brate ako ti nije Gladijator dobar film, onda imas Speidermena,Supermena,Betmena,ukusi jesu razliciti ali koliko vidim da ovde na glasanju ipak je on najbolji!
|
|
|||
|
|||
Gladijator ubedljivo naj, naj-film
|
|
||||
|
||||
Gladijator
Kolega Sirmium, film mi je nekad predstavljao gotovo strast i od svoje 23-24 godine gotovo da ih vise i ne gledam. U filmu, inace, trazim cistu umetnost, a u komercijalnim ostvarenjima od tog ni traga nema. Zato sam ostao poklonik evropskog filma, posebno italijanskog. U Gladijatoru sam gledao sve ostalo sem radnje, a ona je bila tipicna, provucena vec kroz hiljade filmova, ovaj put smestena u rimsko doba. Moram da priznam da je sve ostalo bilo veoma dobro.
|
||||
|
||||
Pregledao sam sve filmove na ovu našu tematiku i odgovorno tvrdim da je Gladijator daleko ispred svih, ne po svojoj fabuli već po dosta vjernoj scenografiji, istina da je ubačeno puno glupih predmeta koji se ne uklapaju u to vrijeme, ali su mnoge stvari legle na svoje mjesto.
Što se tiče " artefakata " nema premca. |
|
||||
|
||||
O ukusima ne treba raspravljati...Apostata verovatno gleda filmove Roselinija,Felinija,Bunjuela,Ajzenstajna .... dakle on filmove gleda sa neke umetnicke strane..... pa mu je Gladijator ispod nivoa.Meni je Gladijator super film i gledao sam ga nekoliko puta,a Oklopnjacu Potemkin sam gledao jednom i nikad vise....
To je sad kao kad bi raspravljali o muzici,da li je bolja klasicna,rock ili narodna.... Umetnosti ima u svemu pa i u pravljenju ikebana..... za mene u filmovima nema umetnosti,vec je gledanje filmova dobar nacin da se ''ubije'' vreme. a kad mi neko kaze da su Kusturicini filmovi umetnost meni se obavezno prik.nja |
|
||||
|
||||
Film
Slazem se. De gustibus non est disputandum.
Nabrojao si zaista velika imena ali ne mogu se izraziti tako o filmovima koji mi se ne dopadaju, ne radi se ni o kakvom nivou. Pretpostavljam da smo slicnih godina i da smo obojica s vremena na vreme prerastali neke stvari. Predlozak za dobar film je cesto dobra knjiga ... Nisam mislio da raspravljam o filmu, samo sam iskoristio demokratsko pravo ovog foruma da kazem svoje misljenje. O starim filmovima rado pricam, pa kad se sretnemo rado cemo se podsetiti filmova iz nase mladosti. Ja sam se rodio pored bioskopa i prve filmove odgledao u predskolskom uzrastu. Kao 20-godisnjak sam imao kartoteku sa preko 2000 odgledanih filmova sa podacima o reziseru, producentu, scenaristi, glumcima, montazeru, piscu muzike, ... Ja stvarno ne mogu da gledam film zbog same price, kao kad bih rekao da idem na teren sa MD samo radi materijalne koristi. Evo i u ovu zimsku vukoebinu sam poneo predlozak "Amarkorda". Uzivam u atmosferi tog filma bas kao sto me na nekom lokalitetu u predvecernje sate uhvati duh vremena koji lebdi uokolo.
|
||||
|
||||
Citat:
kad se radio film quo vadis, medju statistima je bilo svih mogucih likova, naravno vodja statista svima kaze da poskidaju naocare, satove i slicno, a onda jos i napomene " a vi cigani , nemoj da se smejete, vide vam se zlatni zubi" |
|
|