|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Da i ja sam je dobio , sutra je zvanično predstavljanje .
|
|
||||
|
||||
...
Citat:
|
2 x *Hvala* korisniku Tutankhaton za ovaj prilog: | ||
|
||||
|
||||
Nažalost u prostoru numizmatičkog odjela AMZ-a je stvarno loše svjetlo a ne dopuštaju korištenje blica.Tako da nisam ni fotkao kolekciju.Ali sam zato zamijetio jedan zanimljiv predmet a to ću staviti u posebnu temu.
|
|
||||
|
||||
Ima tu mnogo stvari koje poticu iz Srema, delom otkupom i ko zna kakvim putevima je tu dospelo. Lepo je videti toliko raznovrsnih predmeta a ne kao ovaj nas sremskomitrovacki muzej vec decenijama jedna te ista postavka. Jako sam nestrpljiv da vidim pozlacene kacige, avarski pojas i jos mnogo veoma retkih i znacajnih predmeta nadjenih u Sremu koje kustosi cuvaju samo za sebe a ne za hiljade i hiljade turista koji bi dosli da vide sve dragocenosti.
|
||||
|
||||
Ima u starim Arheološkim vjesnicima iz 19. i početkom 20. st. dosta o nalazima iz Srijema i većina je toga je Zag. arh. muzeju, ali čitajući ih primjetio sam jednu zanimljivu stvar da napr. ako je netko našao na polju nešto vrijedno, odmah se našao Židov i to otkupio prije nego su stigli muzejski povjerenici. Te stvari bi zatim završavale u Bečkom ili Peštanskom muzeju normalno po puno većoj cijeni.
|
|
||||
|
||||
Hvala na svim prilozima i slikama. Arheološka zbirka je jako vredna, šteta što nije bliže da bi je posetio.
|
||||
|
||||
Što je par stotina kilometara za jednog ljubitelja starina .Ja planiram na ljeto do Mainza.RGCM.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Noc muzeja | IVLIANVS | Antika | 6 | 18.05.2019 22:43 |
Noć muzeja 2013 | pike.sch | Zanimljivosti | 7 | 07.06.2014 14:46 |
Noć muzeja 2012 | pike.sch | Zanimljivosti | 29 | 24.05.2012 10:50 |
Kradja muzeja | pike.sch | Zanimljivosti | 3 | 15.02.2009 02:30 |
Jos iz muzeja | Grk | Praistorija | 0 | 30.03.2007 00:56 |