|
|||
|
|||
Citat:
Ups.Moja greska pobrkao sam pojmove.Vumi ako zelis da pronadjes svoj prvi zlatnik ili zlatnike.Pokusaj da radis po mom receptu.Uspeces veruj mi. |
|
|||
|
|||
Dinic zanimljivo je kako si uspeo da pronadjes samo tih par komada zlatnika,a ne vise.Normalno bi trebalo biti vise.Znas kako se kaze"Gde ima dima ima i vatre"Jesi li siguran da nisi napravio propusta u trazenju...........
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Promijenjeno od rammstein (30.01.2005 u 21:00 sati) |
|
||||
|
||||
Pircao si da trazis detektor, samo jedno da znas- ne postoji savrsen. Ja imam trenutno 3 detektora. Jedan mi je u rodnome kraju i on se vec "debelo" isplatio a radi se o Minelabovom Advantageu. Oni koji su mi ovdje su Fisherov CZ 7 Quicksilver i neki dan sam nabavio novi od XP-a GoldMAXX kojega jos nisam stigao isprobati. Svaki od njih ima svojih prednosti i mana- kao i sve drugo na svijetu . Sto se tice planiranja i pravljenja planova tu smo isti. Imao sam u rukama kompletnu dokumentaciju gdje se sta nalazilo od bronzanoga doba pa sve do kasnoga srednjega vijeka (govorim o podrucju BiH). Jos uvijek nisam stigao da odem na ta mjesta ali eto slucaj je htio da sam skoro pred kucnim pragom nasao nesto sto se mozda (nadam se da nece biti tako) nalazi samo jednom u zivotu- vec sam spomenuo ostavu rimskih denara koje sam pronasao kada sam zadnji put isao u rodni kraj . Iz ovoga se moze izvuci da se nikada ne moze sa sigurnoscu znati gdje se sta moze pronaci.
U svakom slucaju zelim ti da ovaj forum preplavis sa svojim pronalascima i da ti se sve to isplati na kraju (mislim kupovina detektora i svo utroseno vrijeme oko planiranja)
|
|||
|
|||
Ma ne trazim detektor.Detektora ima koliko hoces,problem je u tome sto ne mogu da se odlucim koji da kupim.Nego rekao si da si nasao nesto dole kod tebe.Ako nije tajna o cemu se radi.............
Promijenjeno od rammstein (31.01.2005 u 22:49 sati) |
|
||||
|
||||
Nasao sam ostavu sa rimskim novcem (za sada su samo denari u pitanju), trenutno ih imam oko 90 ali sada idem dolje na 7 dana i nema veze sto je dubok snijeg ima da prekopam citavo brdo i da povadim sve i jedan komad iz zemlje. Unio sam par primjeraka u forum o antickom novcu- to su oni novcici koji su slikani na crnoj podlozi....
|
|||
|
|||
Milane zelim ti puno srece u trazenju,kod mene u mom rodnom kraju se kaze dabogda nasao jos 100000000 komada.
Javi se kada se budes vratio. |
|
||||
|
||||
Dinicu, hvala na zeljama...... ne mora bas toliko . Idem tek u petak dolje a javicu se obavezno da vam saopstim da li je trazenje (naravno ako vrijeme dozvoli) bilo uspjesno ili ne a za vas imam sliku kako izgledaju pronadjeni denari na jednoj gomili....
|
|||
|
|||
Srecno......
e pa nek je sa srecom Prijatelju ....
|
|
|