|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
ovo je samo jedan dio puta , a ostalo je jos kojih 6 kilometara da se snimi, a nakon toga :-)
|
|
|||
|
|||
Ajmo jos o ovim rimskim putevima? Sta je dalje bilo ? Ima li neko uopse sliku nekog rimskog puta ili se sve temelji na pretpostavkama? (tu negde)
|
|
|||
|
|||
piše tako u knjigama :-) , malo je blato ali sam odvalio još jedan dio puta koji je nastavak prvoga ( i tu ljudi kažu da je rimski put :-)), kad malo stane voda idemo u boj sa krpeljima ....
|
|
||||
|
||||
Ja vidim samo dosta bukovog drveta na sve strane! Severna padina neke planine? Or not?
|
|
|||
|
|||
Uzmi pa malo kopaj tu i tamo. Ako nadjes kamenje pravilnog oblika(vise njih) onda moze biti i neki rimski put. Neznam gde se to nalazi da ti kazem da li je tu prolazio neki od vaznijih rimskih puteva, mada mi i ne izgleda tako. Deluje na neki manje vazan put.
|
|
||||
|
||||
Evo jedan rimski put
|
|
|||
|
|||
iz pisanog materijala :-)
...uz dobro vidljive ostatke antičke ceste Siscia – Emona koja se može, uz prekide, pratiti u dužinu od oko 8 km. Jasno je uočljiva 7 m široka prometnica s oko 2 m širokim jarcima za odvodnjavanje sa svake strane,.... |
|
|