|
|||
|
|||
Evo, promjenio sam ime slici u Kralj svinjar.jpg i ima velicinu 62 kb i ne prolazi...
Evo i poruke koju dobijem kada je hocu prikaciti: Kralj svinjar.jpeg: Mit diesem Anhang würde der Ihnen maximal zur Verfügung stehende Platz für Anhänge um 31,3 KB überschritten werden. Hier können Sie sich Ihre Anhänge ansehen. Sad sam je probao smanjiti i ispod tih 31.3 kb sta mi nesto javlja, i neide.Sada javlja opet nekih 24 kb. Znaci, nije ime u pitanju, nije velicina u pitanju i Pero ne smara svakom porukom bezveze.... |
|
||||
|
||||
Ja se izvinjavam, prilikom pravljenja nove korisnicke grupe, jedna sitnica mi je promakla. Pero68, bio si u pravu i mislim da je sada sve opet ok, gresku sam ispravio
|
||||
|
||||
Citat:
- ko je bio taj čovek? - zašto je pravio te novce? - koliko ih je odlio? - šta znači ikonografija (kralj, svinje)? - što zna narod o njima i zašto je popularan? Kad bi u muzeju na izložbi video 50 dobrih rimskih i taj novac, sigurno bi mi privukao pažnju. Rimski novac je svuda isti, a taj je nešto posebno. Jasno da skupljaču rimske numizmatike ne znači ništa, a sa smotrišta muzeologije i lokalne istorije to je zanimljiv komad. Ja bih od njega napravio replike koje bi popračene sa dobrom prićom predstavljale zanimljiv suvenir... Pozdrav! |
|
|||
|
|||
Jel moze neko da procita sta pise na njemu?
|
|
|||
|
|||
BASILEAS ELARYKOY ili King Elrukos, a sa druge strane ICA..Na jednom forumu su mi rekli da pise kralj svinjar,
Evo i slike slicnog medaljona/novcica koju sam nasao na internetu... Jos su i i ovo napisali: Since i know this is a cast coin that was made in Greece around 1900 and it was an attempt by some crooks to present a new king. I.Svoronos must has mention about this at Numismatic Chronicles but i don't where. |
|
|||
|
|||
Mozda je seminarski rad sa prve godine faxa za falsifikatore ha ha... Salu nastranu, neobican komad.
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
update: video sam ovaj medaljon u Beogradu na sajmu antikviteta i poznati diler numizmatike ga je prodavao se za 15e A ono nije bio članak nego uzgrednih par informacija u jednom od brojeva numizmatičkog časopisa "Dinar".
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Kralj Aca | Comodus | Novac | 6 | 26.10.2009 00:20 |
Blago Satricuma | zeljketa | Zanimljivosti | 1 | 28.12.2008 03:11 |
Louis XIV Kralj Francuske 1711 g. | Stef74 | Novac | 4 | 17.10.2007 22:18 |
Blago templara | gloshky | Zanimljivosti | 4 | 07.07.2007 13:27 |
blago iz Boscoreale | zeljketa | Zanimljivosti | 0 | 09.06.2007 20:29 |