|
||||
|
||||
Hvala na odgovoru, ako imaš prikaz slične ornamentike, molim te da ga postaviš.
|
|
||||
|
||||
Ako nekom nešto padne na pamet, jasno osim cigle ili neke ebene kamenčine, molim da se izjasni.
|
|
|||
|
|||
meni deluje kao zavrsetak nekih korica (rukohvata ) nekog seciva (noza, recimo)...
|
|
||||
|
||||
Citat:
Hvala na komentaru. |
|
||||
|
||||
Mogu ti reći nagooglah se i ne nadjoh bog zna šta.
Evo par sličica, mada pogledaću još jedared. Ima nešto na tu temu mislim u izdanju Narodnog muzeja iz Bgd, Grčka kolekcija ili se slično zove. Neke zlatne perle sa granulacijom. Znam da komadi koji sam okačio ne sliče previše tvom, no obrati pažnju na tehniku izrade, i na rešenje za alku. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Šta li se sve krije u Enigminoj "pećini"...
Zaista, ovaj lep predmet "vuče" na Skite. Ti okrugli utisnuti delovi pogotovo. Rukohvat sa trona skitskog vladara |
|
||||
|
||||
Hvala Lazare, ovo je do sada naj sličnije, cijeli život tražim pećinu i znam da je tu negdje ali nikako da ju pronađem, možda jednog dana uz pomoć visokosofisticirane babe vračare i tu muku privedem kraju.
|
|
||||
|
||||
Negdje sam procitao da su Ostrogoti prihvatili mnogo toga od skitske umjetnosti .Probao sam da nadjem nesto vise o ostrogotskoj umjetnosti ,ali mi nije uspjelo.
Jedino ovo par slicica na kojima je prikazan zenski nakit. |
|
||||
|
||||
Citat:
Hvala na komentaru ! |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
interesatan sajt... | bokiii | Zanimljivosti | 0 | 16.10.2007 15:16 |
Zanimljiv sajt (ima i poneki autenticni komad) | Pretorijanac | Zanimljivosti | 0 | 15.10.2007 02:46 |
Zanimljiv sajt | Pretorijanac | Zanimljivosti | 1 | 19.09.2007 02:29 |
zanimljiv tekst | zeljketa | Zanimljivosti | 0 | 13.05.2007 22:24 |
Sajt o rimskim novcicima | rammstein | Antika | 1 | 11.04.2005 23:01 |