|
|||
|
|||
fotke
Evo i fotki u makro modu sa fotoaparatom one prve su radjene telefonom.Mozda ovako moze da se vidi bolje?
|
|
|||
|
|||
E sad ne lici na blombu, vec vise na privezak i moze biti da je anticki
Zato su uvek potrebne bolje fotke iz vise uglova..... |
|
||||
|
||||
Evo paralele iz literature.
|
|
|||
|
|||
Hvala na trudu i informacijama.
Ima li neko dobar savet kako ovakve predmete cistiti i do kojeg stepena ? |
|
||||
|
||||
Po meni definitivno antički privjesak, a ja bi ga prvo ostavio u destiliranoj vodi da malo odstoji, a onda ga obrisao pamučnom krpicom i po potrebi dodatno lagano ostrugao čačkalicom. Ako treba ponavljati postupak. Nikako četkicom i kiselinom.
|
|
||||
|
||||
Vjerovatno se radi o rimskom privjesku iz druge polovine 2. do početka 4. st.
Stalker je opisao jedinu kvalitetnu metodu čišćenja u ovom konkretnom slučaju. Na ulje zaboravi jer ono u većini slučajeva degradira artefakte, 10 - 70 %. Promijenjeno od Enigma (16.03.2009 u 01:15 sati) |
|
|||
|
|||
Uslikaj i meteorit malo bolje i izvagaj ga. Znam da ne spada u antiku, ali meteoriti su takodje vrlo vazni i ponekad mogu biti vrlo vrijedni.
|
|
|||
|
|||
ciscenje
Hvala Stalkeru,i tebi Enigma,tako cu odraditi a slike cu postaviti u makro modu kao i privezaki naravno bice sve dimenzije doticnog(ako je) ostatka meteorita.
|
|
|||
|
|||
meteoritic
Evo konacno sam navatao vremena da slikam meteorit i da ga izmerim
Digitalna vaga je rekla 68 grama a mere se vide sa tim da mu je najveca dedljina 11 mm a najduza stranica 48 mm.Mislim da se sada sve dobro vidi pa bih bas voleo da cujem sta mislite? |
|
||||
|
||||
Probaj malo zagrebati, ako je materijal jako tvrd tada je sigurno meteorit.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Privezak?? | dragmile | Nakit | 4 | 03.08.2008 23:04 |
Privezak ili ???? | Nigrianvs | Nakit | 5 | 09.05.2007 23:19 |
Privezak | Nigrianvs | Nakit | 4 | 13.04.2007 21:02 |