|
|||
|
|||
Ne da nosim jedan rezervni par, nego čak dva para običnih baterija Varta superlife. To sam naučio nakon što sam se opekao prvi put ponijevši samo par punjivih koje su prestale raditi u sred svega.
|
|
|||
|
|||
Ja koristim Sanyo Enelop baterije AA koje nemaju efekat samopraznjenja
Napunim u petak uvece odem u subotu na teren , sledeci vikend takodje jedan dan i tek sledeci vikend ako vidim da mi pada ispod dve crte napon ja ih punim . Odlicne su za nas koji ne idemo redovno na teren |
|
|||
|
|||
Ja na teren izlazim vec dve nedelje i nikako ne mogu da ispraznim baterije... Covek mi je napravio sistem za baterije i mogu da koristim punjac za punjenje ili ako ga zaboravim(sto mi se cesto desava) mogu da punim obicnim kablom za kasetofon... opasna stvar. Sta je skarabudzio u kutiju za baterije ja pojma nemam,a i bas me briga.
|
|
|||
|
|||
Autopunjaci nisu losa varijanta ,da se nadju u kolima pogotovo kada se krene negde dalje
|
|
||||
|
||||
ko ce ceka 12h da se napune.....
ako covek spremi sve od uvece u rancu,ne ujutru sa ocima na dva koplja,pritom je ozbiljan i zna gde je posao,ne bi smelo da mu se desi da podje bez dva para obicnih ne punjivih baterija.....a u detektoru moze nositi sta mu je volja. ja radim od jutra do mraka,ali kako sa predjasnjim detektorom tako i sa xp-om,zaboravim kad sam stavio baterije u njega.cim cujem pip-pip,spustim ranac i izvadim nove baterije pa zamenim.uvek imam barem 3 kompleta rezerve,tako da kad kupujem kupujem samo jedan komplet i to kad mi usput,nikad ne idem u prodavnici iskljucivo da bih kupio baterije jer ih uvek imam na stanju . a sto se tice punjivih,nisam bas pristalica toga,mozda akumulatorcic,ali trebam izigravati elektricara po njivi,sto mi izgleda bas visak.
|
|||
|
|||
Potpuno sam suglasan sa tobom sto se tice baterija na punjenje, jednostavnije je i ne boli te glava jesu li pune ili nisu. Ima i kvalitetnih i dobrih baterija koje se pune, problem je u tome sto su aparati razlicito osetljivi na promenu napona, neki vise neki manje. Kao sto rece Enigma 1.2Vx8=9,6V ili 1.5Vx8=12V......
|
|
|||
|
|||
A ekologija ???
Kada krenem da vadim jednu za drugom AA1,5v na sred terena , majstor ih tu promenio pa istresao po njivi... Da akumulatorske baterije nisu dobre za rad detektora ne bi ih sami proizvodjaci nudili kao dodatnu opremu za iste. Svaki, pa cak i rucno pravljeni detektori imaju stabilizator napona(i rade na znatno manjoj voltazi od ukupnog zbira baterije) tako da im ta razlika u voltazi ne smeta , cak sta vise veca voltaza(alkalne 1,6v) moze da smeta detektoru (vece zagrevanje stabilizatora napona) |
|
||||
|
||||
Ali moze i te kako da im smeta ako jedna od tih baterija brze gubi napon od ostalih. Napravio sam prije par godina za starog goldmaxxa akumulator od 10x1,2 i odmah se primjetilo da nesto ne radi kako treba, nikada vise to nisam uzeo u upotrebu, nalaze se i dan danas negdje u ladici
|
||||
|
||||
Citat:
cak je i to mali zlocin u odnosu na ribolovce,koji pijani il trezni ostavljaju za sobom razne staklene razbijene flase,konzerve (znas i sam kako sece otvorena konzerva),udice,smec e,kese po drvecima,njihov izmet svud okolo i ostale stvari da ne govorim.....a na sve to neko dete moze ozbiljno da se posece jos da navuce neko trovanje......zato se sada borim da udjem gde treba i da im malo napravim reda po obali pa na kraju nek budem i covek kojeg ce voleti da mrze,al ce biti i reda! Citat:
sve u svemu 3-4 pakovanja novih baterija ne teze vise od 100 grama...to se nicim ne moze zameniti. ovo je moje licno razmisljanje.....sva ko ima svoje i svako radi kako voli
|
|||
|
|||
Kako god , ja sam uvek za investiciju punjac + punjive baterije (i u rancu komplet kvalitetnijih alkalnih za nedaj boze)
Racunica je prosta 3000din i miran sam bar 2 godine ,toliko bih dao za kineske baterije za dvadesetak izlazaka |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Nove bezicne slusalice za XP detektore | zeljketa | Vrste i namjena | 3 | 08.09.2007 22:46 |
Resenje kabla za XP-detektore | kratki | Vrste i namjena | 0 | 11.08.2007 20:26 |
uputstva za detektore | Bili | Vrste i namjena | 0 | 01.03.2006 15:38 |