|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Rammstein nisam ja rekao da ne verujem u te priče već samo da sam čitao da se pojedinci prepiru oko toga. A i tema je bila stara. Pošto sam ovde upao od skoro kasnim za vama dosta. Danas sam takodje saznao da je jackdetect umro, a ja naručio njegovu knjigu pre dva meseca koju sam pročitao i mislim da nije loša. Čak je i on učestvovao na tu temu pa sam ga spomenuo čisto da znaš od kada otprilike datira ta tema. Priča koju si mi ispričao postoji i u familiji moje bake. Samo što je on podelio i svojoj najbližoj rodbini i svi su bili zadovoljni. Baka pamti kada je u to vreme bila mala. Pre II svetskog rata. Sve što je učinio je to da je pustio krv ovnu na mesto koje je sanjao.
I sve se završilo u najboljem redu. Bez detektora lasera i ostalih uredjaja. |
|
||||
|
||||
Da vas ne bije prokletstvo
Hteo bih samo da dodam nesto u vezi proklestva koje se vezuje za pronadjeno ukleto zlato.
U mom kraju se veruje da kad neko pronadje zlato u koje sumnja da je prokleto, na tom mestu treba da posoli brasno ili pepeo i da dodje sutra dan da vidi koja zivotinja je tu prosla i ostavila trag. Onda se zrtvuje ta zivotinja na tom mestu da ne bi proslo prokletstvo na onog sto je uzeo to zlato. Jes malo glupo al' je tako.
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
|||
|
|||
Vidim ja da se ovde i etnolozi mogu snabdeti informacijama... A i plemenski vračevi
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Nemogu da vjerujem u ove slike, koja je to hrabrost uciniti tako nesto.
To je bogohuljenje nema te zrtve koja bi mogla da iskupi ovake grijehe. Nesto sto je staro jedan citav milenij prevrnuti i raskopati. UZAS !!!!! |
|
||||
|
||||
Mozda vec ima spremna prica kako su to uradili "divlji tragaci" za blagom
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Ako prodje covek secu mu se mu..
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
|||
|
|||
DA REZIMIRAMO - ako vidite brasno posipano u sumi ili u polju zaobilaziti ga u velikom krugu -. Ili mozete da uzmete lopatu i iskopate necije zlato, a kasnije upitati "vlasnika" za uputstvo pri trosenju istog, koje mu je saopsteno u snu.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Kradljivci srpskog blaga | Stef74 | Zanimljivosti | 29 | 02.02.2010 11:24 |
Arheologija Zanimljivosti | rammstein | Zanimljivosti | 19 | 11.03.2007 14:49 |
Istorija Bosne | rammstein | Istorija gradova | 21 | 17.02.2006 11:49 |
Povijest Orasja | rammstein | Istorija gradova | 3 | 11.01.2006 19:46 |