|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Hvala kolega a i nick mi je takav Ma nije poseban, XP goldmaxx power sa sondom od 22cm mada je veci deo pronasao DFX. Kako kazu: "Kad nema kise dobar je i grad",kad vec nema rimskih novcica onda je i prstenje dobro
Imam dva lokaliteta koja jos nisam ocistio, preko 250 komada sam nasao, dobar deo(duplikata) je poklonjen raznim ljudima Zao mi je sto ih predhodno nisam fotografisao. |
|
|||
|
|||
to je jak srednji vek,kako samo prstenje
|
|
|||
|
|||
Da nisi mozda upao na neko groblje???
|
|
|||
|
|||
nisam kolega.prvi lokalitet je u jednom starom naselju, ogromna livada gde su se navodno odrzavala okupljanja, tipa proslave praznika itd a drugi je takodje staro naselje mesanog tipa, rim, turska , srbija.nalazio sam sve i svasta.
|
|
|||
|
|||
Verovatno su se igrali TUPARCA. Za neupucene to je igra u kojoj se povuce crta iliti linija na zemlji i onda par igraca baca novcice sto blize liniji ko je na liniji ili njoj najblizi kupi sve. E sad em da ih ovi nisu kupili em su umesto novcica bacali prstenje
|
|
|||
|
|||
mozda se covek bavio izradom prstenja
|
|
|||
|
|||
poz
Ti si naso neko dobro bojiste bato nadji 27cu ispasce tu jos sto sta.
Ili je kuca od nekog loseg srednjevekovnog sudije koji im je za svaku kradju seko prst.(sala) |
|
|||
|
|||
Citat:
evo jos tri komada od danas, sa dva razlicita terena.srebrni novijeg datuma, jedna polutka i ovaj sa inicijalima CK koji mi je interesantan(vec sam nasao jedan ranije) ali i nepoznat, mada verujem da iz perioda austro-ugarske.moj prijatelj je nasao isti takav na terenu gde je vadio austro-ugarske kovanice. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
raniji nalazi, od 16-og marta, isti teren.malo sam zakasnio sa upload-om. xp plače za malo dubljom sondom
|
|
|