|
Praistorija Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Ej Miligore, ti radnici u zadnje vreme poludeli! Stvarno ne daju da se gaca.. ne znam iz kog razloga... Možda baš čika K čeka ove švabe da svo "blago" za sebe prigrabi! Pa onda ne da nema da čeprkamo po površini !
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
a jel se zna tacno koji je uredjaj bio na terenu...
|
|
|||
|
|||
ex da mi je ta (drljaca) samo 2 dana jaoooo pitao bi koliko kosta svet
|
|
||||
|
||||
Napisao sam onako kako je meni rečeno: u pitanju je uređaj koji očitava geomagnetske parametre i uređuje tako dobijene podatke. Nije to samo jedan uređaj već nekoliko koji čine povezan sistem. Prvobitno ga je firma Sensys napravila da bi počistili WWII bombe sa jednog keltskog velikog opiduma (švabe za vreme ww2 tu napravile vojni aerodrom a onda saveznici "posejali demokratiju"...)
|
|
||||
|
||||
Sremac, možda bi tebi kao tragaču pomogla da znaš otprilike gde da se razmašeš sa detektorom, ali ovako dobijeni podaci ne prikazuju sitne predmete. Ostave se vide u vidu velikih zatamnjenja (fleka) što može da bude i veliki komad šljake, lima,Bog-te-pita-čega, a pojedinačni predmeti manji od 10cm su teško uočljivi.
|
|
|||
|
|||
Proletos sam na toj Kosticevoj njivi sreo profesora i pricao mi je kako je on 70-ih godina prvi put dosao da trazi na tim njivama.
|
|
|||
|
|||
Profa je odavno poceo da radi
covek ima znanje za dve biblioteke |
|
||||
|
||||
Ajoj ja nisam ni bio rođen kada je profa počeo tražiti.. Onda samo mogu da mislim šta je tada bilo, pa šta osamdesetih i devedesetih...
Mi se obradujemo tamo jednim malim obolčićem ako ga ima ili drahmicom... ili rimskom ae3 paricom, koji se i mogu naći (pravo iod ušća) Hahahah. Nadam se da Miligor i Nigri kontaju šta kažem i na šta mislim... El tako?
|
|||
|
|||
Da kontamo..te
Profa je mnogim starim Asovima bio dobar ucitelj i uputio u ovaj hobi. Nazalost danas mu retko ko i ime spomene a kamoli vrata da otvoi. Tako ti je to kad sphizdis preko osamdeset i nisi vise kul. Taj isti profa je onu buljavu glavucu sa lepenskoga vira pronasao i pokazao arheoloza, koji su kpali na pogresnome mestu par stotina metara. I tako oni otkrise taj vir pomocu njega a ni ime mu nisu spomenuli u literaturi...zalosno |
|
|