|
|||
|
|||
otkrivanje tajne
Eklipse4,ako je vec takva situacija da je dzabe ja bih te zamolio da mi otkrijes tajnu izrade doticnog.Ja iz ne znam kojeg razloga tebi ne mogu da uputim PP ali ces ti meni sigurni moci.Ovo je samo iz razloga sto Vumi ne odobrava takve stvari-pretpostavljam.Ali ako ako administrator da blagoslov onda obraduj ceo forum svojim umecem.:26 :
|
|
||||
|
||||
Eto, od mene ima blagoslov
|
||||
|
||||
pravljenje pinpointera vec bilo na forumu, valjda ( video sa youtube )
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
radi,ali...
Rajane,shvatio sam poentu:za malte ne nista novaca eto metal detektora ali to je kad se valjas sa "mladom" po krevetu pa joj ispadnu dukati i raspu se po sobi ,a treba je sto duze zadrzati,e onda se pristupa gradnji ovoga sto su prikazali.Za mene licno neupotrebljivo za teren.
U prvi mah sam bio resen da kupim pinpointer bezuslovno.Ali... Pre 20-tak godina sam u Nemackoj kupio nekakav metal detektor za 40-tak maraka za trazenje zica i metalnih cevi u zidu.Posto ga je zub vremena dokrajcio ako Vumi dozvoli slikacu ga i pokazati kakav sam pinpointer napravio.Mozda na izgled nece biti lep kao neki fabricki ali je upotrebljiv na svakom terenu . |
|
||||
|
||||
Hajde da vidimo i to cudo tehnike
|
|||
|
|||
pinpointer
Evo konascno i da dohvatim vremena da sednem pred racunar i da Vam pokazem moje sokocalo.Nisam jos nasao pogodan cep da zatvorim prednji otvor ali naci ce se a takodje cu mu uraditi futrolu za zadnju stranu dge je baterija.Kao sto vidite na 1 cm rastojanja od vrha detektuje dosta mali komad.Uglavnom mislim da ce dobro doci za proveru komada koji su u ruci.
Nasao sam i jednu malu zujalicu(ona crna "bubica"na drugoj fotki sa leve strane)ali cu morati da konsultujem nekog elektronicara kako da je povezem da imam i zvuk.Ako neko sa foruma to zna molio bih ga za pomoc.Hvala unapred,tragac |
|
|||
|
|||
Svaka cast tragac, ovo izgleda ko profesionalno a vidim imas i dosta alataka okolo, sto znaci da volis nesto napraviti sam.
Pozdrav |
|
|||
|
|||
alati
Imam Deki svega i svacega od srafcigera,klesta,bu silica,brusilica,glo dalica,slajferica,ci rkulara,invertera za varenje 3 velicine presa do struga za metal.Posto se bavim proizvodnjom galanterije vec 12 godina muka me je terala da dosta alata napravim sebi sam zato i skupljam od alata sve sto mi pod ruku dodje.Moja zena kaze da sam kao hrcak.Naravno i upotrebljavam taj isti alat,ne svakodnevno ali vrlo cesto.
Ne bih da promasujem temu Pinpointer sam uradio od (kako se vidi) dve velicine vodovodnih cevi koje savrseno ulaze jedna u drugu.Dosta secenja, struganja i stalne probe.Rezultat je na slikama.:2 6: |
|
|