|
Zanimljivosti Sve što nalazite zanimljivo... |
Prikažite rezultate ispitivanja: Vaš omiljeni istoriski spektakl: | |||
Braveheart (Hrabro srce) | 19 | 19,79% | |
Gladiator | 34 | 35,42% | |
Alexander | 12 | 12,50% | |
3oo | 14 | 14,58% | |
HBO Rome (Rim) | 16 | 16,67% | |
Apocalypto | 5 | 5,21% | |
Titus | 3 | 3,13% | |
Troy (Troja) | 15 | 15,63% | |
BBC Hannibal | 2 | 2,08% | |
Pathfinder | 3 | 3,13% | |
Julius Caesar | 9 | 9,38% | |
Multiple-Choice-ispitivanje. Učesnika: 96. Nemate pravo glasanja. |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
pravo zboris pretoirijance,videcu da pogledam te filmove i da dam sud.
|
|||
|
|||
Pa imas Asteriksa i Obeliksa kao i Kremenka........
|
|
||||
|
||||
Ja sam kolekcionar filmova vezanih za anticka vremena. Imam jos dva filma : Poslednja legija, Pad rimskog carstva. Da li neko zna dali je film ili ****ja "Atila"? Gledao sam na tv ali nikad nisam potrefio pocetak prvog i drugog dela, Tako da neznam o cemu se radi o filmu ili ****ji.
|
|
||||
|
||||
Postoji film Atila. Ovaj Poslednja legija mi se baš i nije svideo. Kao da je za decu.
Svima preporučujem Mongol o Džingis Kanu. Neću dodavati više filmova jer je većina nas "redovnih" već glasala. Da se na sekund vratim na Atilu. Negde naleteh na podatak da je Atila izveo reforme u Hunskoj vojsci. Do Atile su Huni navodno nosili kamene sekire. |
|
|||
|
|||
Dodao bih jos film Ben Hur i Qvo vadis, vise mi se svidjaju stariji filmovi o Rimu.
|
|
|||
|
|||
Od goreponuđenih glasao sam za "Pathfindera". Mislim da si trebao dodati i Mel Gibsonov "Apocalypto" koji je, po mom mišljenju, u zadnjih 5 godina istorijski (što se američke produkcije tiče) najverodostojniji film.
|
|
||||
|
||||
Prevideo si ga (Apocalypto).
|
|
||||
|
||||
Potpuno si u pravu. Ja sam glasao bas za apovalypto iz tih razlika sto ne najrealniji film od svih navedenih.
|
|
||||
|
||||
Citat:
Qvo vadis je jednim delom sniman u studiju u kosutnjaku/1987 godine/, i tamo sam zabelezio prve filmske korake , bio sam statista na nekoliko mesta, rimski zatvori, rimska arena kad se snimalo bacanje rimljana u celjusti lavicama,pretorijanska pratnja... nazalost taj film nisam nikad odgledao , ima li ga negde na netu da se skine. |
|
|