|
|||
|
|||
ima i onih novih,neostecenih ,kako bi rekli Unirculated.
|
|
||||
|
||||
Valjda, "uncirculated" (UNC) )
Lapsus scriptus |
|
|||
|
|||
da...brzi prst od pameti .
|
|
|||
|
|||
ima i ovih na kojima pise Banknote. stampane su u vrijeme ekonomske krize u Njemackoj tako da su nominale jeko visoke a i stampane su samo sa jedne strane. slab sam sa njemackim a jos ako je gotika ...ko zna neka procita (desifruje)
|
|
||||
|
||||
Evo da probam prevesti ovu prvu. Malo ce biti nestrucno ali ce se sigurno razumjeti .
"Ova novcanica ce se uzimati od strane javnih kasa u republici Hessen i bice unovcena (zamijenjena) od strane drzavne banke Hessen i nece izgubiti svoju vrijednost 1 mjesec od dana objavljivanja u Darmstatskim novinama" U potpisu, Direktorium drzavne banke Hessen
|
|||
|
|||
bravo Vumi. ja sam "sutnuo" kroz Google Translate i nije bilo nikakvog smisla (razumljivo i zasto). malo sam pokusao da skontam ali nisam mogao sve da povezem. ukratko da se ne brukam lakse je ovako.
mislim da su mi ove Banknote draze nego same Reich Marke. dodju kao papiri od vrijednosti . meni je zanimljivo. imam ih nekoliko |
|
||||
|
||||
To su tzv Notgelda, bukvalno prevedeno, pomocni novac ili novac za nuzdu u nedostatku pravoga .
|
||||
|
||||
sta ti je svaba , majku im njihovu, kod njih sve moze
ja onomad kad sam u prodavnici u milanu hteo da platim sa nekim slicnim "pomocnim" novcem u vidu rucnih radova od po 100 evrica u nuzdi i frci odstampanim samo sa jedne strane ovi tamo digli frku, jedva sam zivu glavu izvukao, sve nesto vicu FALSO FALSO , bem li ga sta im to znaci |
|
||||
|
||||
Ma talijani su uvijek bili komplikovani, haha
|
|||
|
|||
To je novac stampan u velikoj krizi, svaki veci grad je stampao svoj tako da tog obicnog papira ima u izobilju, vazio je samo za Grad gdeje stampan . Numizmaticki je skoro bezvredan lako se falsifikuje ali se mora reci da je interesantan sa tolikim nulama.
Pozzzzzzzzzzz |
|
|