|
Ostali Modeli ostalih priznatih svjetskih proizvođača detektora metala kao i modela iz "kućne radinosti" |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
ocisceni tereni
Sta mi preporucujes od dubljih md-ova koji bi zadovoljili moje potrebe.jer sve je na vecim dubinama.
|
|
|||
|
|||
kopanje,sloj po sloj
|
|
|||
|
|||
Kolike su dubine na kojima radis i ocekujes nalaze, kakav je teren?
|
|
||||
|
||||
Za kablove kao ovaj na slici.Ima ga u detektor sopu na ponudi.
|
|
||||
|
||||
Obicni pulsni detektori(pojedini pulsni su duplo jaci od ovih)kojima je dodat displej i nekoliko procesora da signal pretvore u 3 d sliku.Kolege su ti vec rekle,da i ja recem: to je veliko s..r ....anje od detektora.Bolje uzmi dobar pulsni sa vecim sondama 1x1 ili 2x1 m ako radis preko 2m dubine.
|
|
|||
|
|||
oko 1-2m
njive su to.Na nekim mestima kulturni sloj ide do 2m.svi su oni povrsinski ocisceni.Meni treba nesto sto ce da detektuje precnika 10cm na metar dubune.
|
|
|||
|
|||
spravice
Koje npr.Sta mi ti preporucujes?
|
|
|||
|
|||
Bane
Tiimas puno iskustva,pa me zanima tvoje misljemje o 3d aparatima?
|
|
||||
|
||||
nisam imao nameru da uopste pisem na ovu temu jer je o tome vec puno puta diskutovano ovde /razne nokte, mineoro, lektre, raslje i slicne skalamerije/a pod obavezno se neki ljudi nadju uvredjeni, najcesce vlasnici tih aparata,
ali ajde sad kad vec pitas da napisem i ja neku... ja licno nisam imao taj aparat u rukama, niti imam iskustva sa takvim aparatima jer sam imao srece pa su neki drugi ljudi kojima mogu da verujem sve to isprobali i razuverili me u zelji da ih posedujem. tesoro tejon, fisher f75, minelab sovereign, whites dfx, whites spectra, xp gmp, xp deus,... -sa svakim od navedenih /i mnogo drugih koje nisam naveo/ ces sigurno biti zadovoljan jer su mnogo puta provereni na terenu. -svaki od ovih detektora je najmanje dva /do pet/ puta jeftiniji od nokte. -za razliku u novcu /par hiljada evropljana/mozes sebi da kupis ladu nivu i da picis u vuko****ne gde nije ni bilo tragaca i sam sebi nalazis nove terene... osim toga , izbor ti je jednostavan, poverujes reklami i onima koji hvale noktu a isprobali su dva i po detektora u zivotu, ili veru poklonis onima koji su isprobali taj detektor i jos 300 drugih i tacno znaju sta ti pricaju... ps. kad ti neko ko prodaje detektore izmedju ostalih i noktu kaze "nemoj to uzimati, to je smece", zasigurno se i tebi samom namece samo jedan zakljucak. pozzz |
|
|||
|
|||
Hvala!
|
|
|