|
Testiranje detektora Ovdje možete pročitati rezultate testiranja raznih detektora i takođe unijeti vaše rezultate testiranja... |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Što se tiče pouzdanosti, stabilnosti i komfora, Spektrum je zakon i zato je teško preći na drugi aparat.
|
|
|||
|
|||
pise: kabel ne smije biti labavo omotan oko drzaca jer se moze pojaviti kriva indikacija , a kod mokrog terena smanjiti osjetljivost
|
|
|||
|
|||
modelarski kit (staklena tkanina+otapalo+fiks ator) rjesavaju vlagu u sondi . Svoju sam presvukao tankim premazom i vise ne divllja u rosi.
|
|
||||
|
||||
Danas sam radio citavih 8 sati. Cim sam poceo poceo je da brlja, verovatno zbog rose i preosetljivosti programa. Odmah sam smanjio preamp gain na 1 pa je manje brljao. U proseku radi dobro 5 minuta pa zvrcne po nekoliko puta kad malo pretera ugasim i ispocetka i tako ceo dan. Istina je da mi je kabal labav i malo duzi pa zbog toga cim udari u drvo ili vecu travu on javi tanak pozitivni signal. Kad se sad setim poceo mi je brljati kad sam upao u neku suvu koprivu jako gustu. Ali opet to mu je uslo u memoriju i svremena na vreme brljavi bezveze cak i na cistini. Jeste da me zajebava ali se moze raditi samo da je nalaza vise.
|
|
|||
|
|||
pozajmi sondu od nekog prijatelja ,ubedjen sam da je ona u pitanju ...imao sam nekad XLT i slican problem...
|
|
||||
|
||||
Dok je aparat bio ispravan, labav kabel, vlaga i koprive nisu imali nikakav efekat na njegovu stabilnost. Nakon 14 godina rada počeo se blesirati sve više i više, do granice izdržljivosti. Još uvijek je upotrebljiv ali izluđuje, a sonda je OK.
|
|
||||
|
||||
Pre nego sto se pokvario pravio sam drzac od drveta koji sam morao zameniti jer se stari raspao. Drvo iz sipke nisam nogao nikako izvaditi jer je verovatno lepljeno pa sam bucilicom morao izbusiti rupu. Uglavio sam drveni drzac i lepkom unutra zalepio. Tako je radio dva izlaska . Da li sam mozda busilicom elektrisao drzac pa je kasnije uticao na detektor?
Naime drugaru se sipka rastavila pa je morao busiti rupu na sipki. Nije ga rastavio dok je busio rupu. Kad ga je hteo upaliti nije pokazivao znake zivota. Odneo ga je majstoru i ustanovio je da mu je procesor stradao verovatno od velikog napona busilice. Tako je ustanovljeno. Ja sam sipku rastavio od ostatka detektora iz tog razloga dok sam je popravljao. Ipak detektor je radio normalno dva izlaska i mislim da nije do toga ili mozda jeste? |
|
||||
|
||||
Nije to, problem je u godini proizvodnje, memorija ili procesor.
|
|
||||
|
||||
izvini , koji je majstor u pitanju kad je tako nesto konstatovao???
|
|
||||
|
||||
Majstor nije medju zivima. Aparat od kolege je odnet kod gustava u bec (Austrija) na popravku ali je vlasnik izgleda umro i firma se ugasila.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Detektor | sagan_sirmium | Zanimljivosti | 5 | 16.01.2009 04:10 |
Detektor............. | kratki | Vrste i namjena | 0 | 03.12.2008 20:38 |
detektor MINEORO da li je to detektor iz snova | belja | Vrste i namjena | 19 | 03.05.2008 00:11 |
Detektor | miligor | Vrste i namjena | 10 | 29.10.2007 17:42 |