|
Srednji vijek Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period, ca 500-1500 godine |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Glavna ličnost na slici je Jannjoš Hunjadi, ali sa leve strane je laki bosanski konjanik. Ima legenda gore, ali je sitna pa možda ne možete pročitati...
|
|
||||
|
||||
Citat:
Ne znam šta bi literatura mogla drugo da nam kaže? |
|
|||
|
|||
Stjepan Ban je sin Srpske princeze Jelisavete Nemanjic, pa je gasenjem loze Nemanjica imao pretenzije na srpsku krunu.
|
|
||||
|
||||
A sta bi sa Mujom i Hasom i Fatom?????
Nemojte otici zbog jedne slicice daleko!!!! |
|
|||
|
|||
Tada se jos nisu tako zvali.
|
|
|||
|
|||
Krsten je po rodjenju u rimokatolickoj crkvi, ali je potom ponovo krsten u pravoslavnoj.
|
|
|||
|
|||
Skoro sam procitao kako su se i albanci borili na Kosovu i Metohiji 1389 protiv turaka, kako je pocelo na kraju ce biti da je svih drugih tamo vise bilo nego Srba.
|
|
||||
|
||||
Na slici je kralj Matija Korvin ili neko iz njegove familije, na štitu je njegov grb.
|
|
|||
|
|||
Ti sto su istocnije se tako zvali takodje tvrde da su bogumili poreklom. mora da su i oni u nekom srodstvu sa Stefanom Kotromanicem.
|
|
|||
|
|||
kako je pocelo na kraju ce biti da je svih drugih tamo vise bilo nego Srba.[/QUOTE]
kako je krenulo ispasce da je u srednjevjekovnoj Bosni bilo najmanje Bosanaca,Bosnjana,Bo gumila...kako god ali najmanje njih. ja sam mislio da se raspravlja o slici na kojoj su Vikinzi a ne Bosanci a ne o da se ponovo i iznova prebire o stvarima o kojima se malo ili povrsno zna ili se zna ali se ne zeli znati. ne zelim vise da budem sagovornik u takvim pricama i o pricama o Hasi ,Husi i Fati...koje su izmisljali glupani i sovinisti koji se rugaju nekome ili necemu a svoju necistocu guraju pod tepih...licemjerstvo i samo licemjerstvo. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Kip koji predstavlja vucicu koja hrani Romula i Rema potice iz srednjeg vijeka | zeljketa | Zanimljivosti | 4 | 22.11.2006 23:54 |