|
||||
|
||||
Ja sam im postavio pitanje:
Bez namere da nekog vređam ili neke druge loše namere ali zar se takav način rada kod nas ne zove cinkarenje,potkaziva nje ili kako god? I još ovo: šta su ti ljudi do juče radili,zar se i oni nisu bavili poslom koga sada navodno preziru? a neki od njih i dalje rade to isto samo navodno oni imaju pravo,jer se to pravo kupuje za 50000 ili koliko već. |
|
||||
|
||||
Poznajem barem trojicu sa one grupne fotke. Posten i korektan svet.
Svi bi smo hteli da nas hobi bude tretiran kao u Engleskoj... U njihovom udruzenju smatraju da je to put do legalizacije. |
|
|||
|
|||
Trebalo bi sprijeciti oranje i sl.unistavanja terena ali da mi oduzme detektor onaj ko ima detektor i kopa kao i ja nema nikakvog smisla.
|
|
||||
|
||||
Ja bih pitao bilo kog clana tog udruzenja da mi kaze:
Da li je bio bar jedared u nekom muzeju ove ili prosle godine (da pokaze ulaznicu). Da li je donirao nesto bilo kom muzeju od svojih nalaza. Da li je pokazao neki lokalitet muzejskim arheolozima za koji ovi neznaju.
|
||||
|
||||
ja cu da sacekam da vidim sta ce da bude sa komsijom koji ima tu istu dozvolu a koga ceka sudjenje.
rece mi da je za svedoka odbrane naveo doticnog koji izdaje te dozvole. ljudi iz muzeja se zgrazavaju na rec arheo-amateri i kazu da je i za njih komplikovano da dobiju potrebne dozvole za iskopavanja te da je naucna fantastika za privatno lice da dobije tako nesto. dakle sve ovo mirise na prevaru i uzimanje para narodu.......a koliko vidim i detektora vec mogu da zamislim 'uniformisana' lica sa znackama i njihovu bahatost.....nesto poput ovih silnih privatnih sluzbi obezbedjenja kojih sad ima na svakom cosku,prodavnici,vrt icu....a koji su nesvesni svog tragikomicnog izgleda i ponasanja |
|
|||
|
|||
Ima nas mnogo pa je konkurencija sve veca a nalaza sve manje pa se ljudi dosetili kako da suzbiju konkurenciju...
|
|
||||
|
||||
Arheo amateri su grupa ljubitelja ovog hobija sa nadom da će ako deluju u nekoj organizaciji doći do nekih prava(čitaj da ih ne jure dok tragaju detektorima).Pokušav aju kroz nelegalno plaćanje članskih sredstava,a sad i kroz nabavku uniformi da se odvoje od klasičnog tragača,ali to bez obzira na neki njihov statut iliti pravilnik nema zakonsku podlogu.Niti te imaju pravo legitimisati niti oduzeti detektor,drugim rečima oni su deo nas koji je uveren da ako plati članarinu i obuče uniformu ima zakon u rukama.Neko reče cinkaroši - da,neko reče smešni su da.
|
|
||||
|
||||
Citat:
jer su obojica imali bliski susret sa drugovima koji se nisu obazirali mnogo na njihove bajke o udruzenju i dozvoli za traganje nego su ih uredno uputili na sudske instance da njima tamo u miru i ladovini sale suda sve lagano i potanko pojasne |
|
|||
|
|||
i tako nam ostaje da i dalje trazimo tartufe po sumama i gorama i da izbjegavamo ostale sumske ljude
|
|
|||
|
|||
"Ko igra za raju (arheo -amatere) a zanemaruje taktiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku "...rece jedan pametan covjek
|
|
|