|
|||
|
|||
Moram pitati u klubu pa cu ti reci, mislim da ima cak i onih za jednokratnu upotrebu ali nisam siguran, mislim da su ih povukli iz upotrebe zbog necega ako se dobro secam. Drugog punjinja osim u klubovima za ronjenje neznam a nebih ti ni druge motode preporucio. Naravno ako imas nekog ko radi u bolnici moze da ti napuni bocu bez problema jer to je isti kiseonik koji se koristi posle opearcija ili usled teskog disanja.
|
|
||||
|
||||
Ballalios hvala ti na odgovoru sada sam razumio i mnogo mi je jasnije!
|
|||
|
|||
Mislim da si na ovo mislio Spare-Air 300 ili Spare-Air 3000 imas i nekolko videa na YouTube. Moje licno misljene sa ovim u ustima je veoma tesko roniti, morao bi ga nekako prkaciti uz telo. Druga stvar je, samo sa ovom bocom u ustiam tesko ces pasti ili uroniti na dno jer ce te voda izbacivati gore, ali ako mislis samo za neki metar onda bi i moglo ici. Treca stvar ovo je preskupo, za taj novac imas amaterski pocetnicki set sa svim sto ti treba . Mislim da sam ti kolko tolko pomogo. 2 Februara idem na pravo ronjenje na Karibiku, postavicu i koju sliku a mozda nadjem koji novcic sto su izgubili Pirati. Pozdrav
|
|
|||
|
|||
to je spare air, i koristi se samo kao dodatak na punu opremu, u zlu ne trebalo, a na malim dubinama , neces moci zaroniti , ronilac sam 15tak god (malo zardjao ali imam logovan dive na 41m u jezeru ;-)
|
|
|||
|
|||
To sam i ja pokušao da objasnim, da je nemoguće zaroniti sa tom malom bocom. Bez prave opreme nema ronjenja ni na malim dubinama. Bolje roniti na dah (iako u rijekama i jezerima gdje je vidljivost ravna nuli, nemoguće je na dah išta pronaći)
|
|
|||
|
|||
Ok hvala svima na odgovorima.
|
|
|||
|
|||
Druze da li se spremas da posetis olupine nemačke crnomorske ratne flote na Dunavu?
|
|
||||
|
||||
Takve male (kao i vece i jooos vece) koristim ja na poslu za izduvavanje prasine iz automata . Punimo je ekstra za to predvidjenim kompresorom .
|
||||
|
||||
Citat:
leze 3-4 brodova
|
|||
|
|||
pazite se brodova i rijeka. u rijekama je vidljivost nakon par metara ravna nuli...mislim na velike,spore rijeke tipa Dunava,Save itd. olupine su jako opasna mjesta narocito za neiskusne ronioce bez prave opreme.
oprez kolega |
|
|