|
||||
|
||||
evo jedna slika u vezi racve
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Nisam ni ja vjerovao dok se nisam uvjerio a kako.Inače nisam sklon nekim da se ne izrazim pogrešno vjerovanjima,međutim kad mi je tip iz jedne veče firme inače inženjer došao da pogleda na moj zahtjev dali ispod ceste mogu prokopati a da ne oštetim ono što je i ako je ispod ceste.
Mislio sam da če doči sa nekom tvorničkom spravom da očita ako se nešto nalazi,međutim tip izlazi iz auta i vrti u ruci dvije žice i pita gdje misliš to da radiš.Ja se onako zaprepasti kad je počeo sa žicama da hoda,ali me poslje nekog vremena uvjeri da prolazi podzemni dalekovod i optički kabal(na određenoj udaljenosti)Opet ništa nisam vjerovao pa sam u pošti zamolio da pogledam za optički kabal i bio je u pravu a za dalekovod također jer sam poslje našao metalnu pločicu sa znakom dalekovoda (bio je pored ceste ali je bilo dosta zaraslo pa nisam prije ni mogao vidjeti)Da nedužim nisam od onih koje je lako uvjeriti ali ali... |
|
||||
|
||||
Rasljama je otkriveno 90 % bunara.
|
|
||||
|
||||
Citat:
cuo sam da postoji tendencija kod svih ozbiljnih svetskih kompanija da sve vise zaposljavaju rasljare, proricatelje buducnosti, bele magove, duhovne iscelitelje i uopsteno specijaliste za paranormalne pojave , navodno se bas zbog toga da bi ostali u trendu vecina tehnicki obrazovanih magistara i inzenjera upisuje na kurseve za ove paranormalne onodimenzionalne aktivnosti, moracu i ja da se malo aktiviram na tom planu da ne propustim ovu jedinstvenu priliku da dodjem do dobrog radnog mesta i pristojne plate.... |
|
||||
|
||||
Zezancija OK, ali na koji pricip traze podzemne kablove cijevi i ostalo strucnjaci iz struke. Da li je princip isti kao kod raslji ili ne. Mislim da i jedno i drugo detektuje energetsko polje.
|
|
|||
|
|||
Nema tu nikakve detekcije a radi se o poremečaju magnetnog polja zemlje.
|
|
||||
|
||||
Citat:
uobicajeno postupak traganja pocinje tako sto strucnjaci prvo dovedu experte sa viskovima, rasljama , pasuljom , soljicom kafe i slicnim alatom, pa kad ovi iscrpu sve mogucnosti oni prvi se opamete i odu u katastar ili u lokalnu firmu koja je postavljala kablove ili cevi/vodovod i kanalizacija ili ed kombaniju/ i kod njih se uzmu mape sa tacnim pozicijama i transverzalama na kojim su radovi izvrseni i na osnovu tih mapa i katastarskih karti imaju tacnu poziciju, dubinu i druge parametre koji su im potrebni. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|