|
||||
|
||||
Ebiga Grga, moraš slikati u većoj rezoluciji, u JPG formatu, onako kako ti je Vumi rekao.
Ova ti je tema prva liga, šašav si do daske, mora da smo iz iste torbe ispali. |
|
||||
|
||||
Piramida
Kad već pričate o alternativnim tehnologijama, evo pitanja od mene. Da li je neko pokušao da napravi piramidu od nekog prirodnog materijala (npr. drveta) i da stavi u nju tupi žilet ili neko voće ili povrće i posmatra šta će se desiti... nakon nekoliko dana? Naravno, piramida bi trebalo da je istih proporcija kao i velika Keopsova... Ja nisam pokušavao, pa zato pitam.
|
|
|||
|
|||
Dok stignu informacije o piramidi ja opet pokušavam zakačiti nove fotose koji se uklapaju u predhodnu temu...
|
|
|||
|
|||
Slika 1. Do crvene crte bila je voda kada je eksplodirao Faeton, do roza boje, kada je stigao Mjesec i crne današnjega nivoa...
Slika 2. Dva nivoa vode. Poslije Faetona i pri dolasku Mjeseca... Slika 3. Dio irske obale isti je kao Veliki Kanjon rijeke Kolorado u Americi na slici 4. |
|
|||
|
|||
Crna boja trebala je biti na granici vode i pijeska na Mljetu... Opet sam zaebo sistem...
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
grga sta se desava?...polako skoncentrisi se.....
|
||||
|
||||
Jesam ja jos kao dijete, samo sto sam piramidu sklapao od komada kartona...nisam primjetio razliku na ziletu...vjerovatno je nisam dobro sklopio
|
||||
|
||||
Karton je bio deformiran, matematika, odnosno geometrija mora biti što je više moguće precizna. Ova priča ima dosta sličnosti s elektronikom i strojarstvom, ako nešto ima lokera normalno je da klepeta. Krivi kondenzator u zamišljenom oscilatoru je pušing, ima dosta paralela i logike na kojoj počiva elektronika i to samo u najelementarnijim crtama. Kvalitetni, iskusni elektroničari mogu ući u ovu problematiku, ostali jako, jako teško. Zašto ? Zato jer još uvijek nije napisan bukvar za uvod u ova prastara znanja.
|
|
||||
|
||||
ja se izvinjavam,da coveku ne skrecemo temu s puta,nek nastavi svoje,a meni ako neko moze da objasni na pp ili mail,kakva je to fora sa ziletom,jabuko i piramidom
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Koga postaviti z amoderatora u forumu "Mjesto za razmjenu"? | Vumi | Kako? | 10 | 14.12.2007 19:17 |
"Tamo preko Vrbasa"-Tomo Maric | x_lav | Zanimljivosti | 1 | 13.11.2005 20:40 |
"Garrett GTI-2500 "Supreme Pro 4" | DINIC | Vrste i namjena | 12 | 06.02.2005 03:30 |
Ako moze jos jedna mala pomoc"Quattro MP" | DINIC | Vrste i namjena | 1 | 03.12.2004 20:54 |