|
||||
|
||||
Odlična optika!
|
|
|||
|
|||
ova je jedna od mojih omiljenih, vec sam je jednom postavio. Umanjena je pa je malo izgubila na ostrini.......
|
|
||||
|
||||
A evo malo teksta koji prati sliku: made by " mladi biolog" Jelenak (LUCANUS CERVUS је tvrdokrilac којi naseljava šume. Hrani se ostacima drveta(noću izlazi i uzima otpalu koru drveta). Boje je tramno braon(skoro crna) i dosta je krupan dužina tela oko 3cm. Mužijak i ženka se razlikuju po tome što mućijak ima velika klešta koji mu služe za borbu sa ostalim mužijacijma. (prirodnjački).. A u pozadini čuvena ŠUmska jagoda-ili barem liči!
|
|||
|
|||
Nije sumska jagoda vec domaca, ovaj primerak je imao oko 5cm, a uhvatio sam par tog popodneva jer su nam leteli iznad glava dok smo trazili. Poneo sam ih klincima da ih pregledju.........
|
|
||||
|
||||
Kod nas u Srbiji su zakonom zaštićena vrsta. Ne znam kako je u Austriji?
|
||||
|
||||
Jelenak je zaštićena vrsta, nekada su bili česti. Mislim da je vrsta jako ugrožena.
|
|
|||
|
|||
Nisam znao da su zasticeni ali sve jedno, svakako su vraceni u prirodu gde im je mesto.
|
|
|||
|
|||
Moja Morava, uslikano Minoltom 3,2mp pre par godina.
Ne mora uvek biti neki super aparat za dobre fotke............... |
|
||||
|
||||
HDR
Kratki, jel koristiš možda HDR (High Dynamic Range) tehniku kod obrade slika? Imam takav utisak kada posmatram neke od tvojih pejzaža, imaju lep odnos svetlosti i senke, kao u prirodi...
http://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging Promijenjeno od Dagrish (06.01.2011 u 15:56 sati) Razlog: pravopisne greske :) |
|
|||
|
|||
Nemam taj program, jedino sto imam za obradu slika je Picture Manager
od Microsoft-a. Taj utisak imas kod svih slika koje su slikane u pravcu sunca |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Test iz Belgije | kratki | Testiranje detektora | 13 | 30.09.2007 19:47 |
Test | Vumi | Pitanja koja se tiču korišćenja foruma!!! | 0 | 24.02.2007 23:55 |
test | test1 | Izgubljene stvari | 8 | 05.02.2007 23:09 |
Test G-Maxx-a II | Vumi | Testiranje detektora | 3 | 28.08.2006 20:57 |