|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Dijatreta
|
|
|||
|
|||
Zemunac ovo nemoj sanjat. Ovakav san u pravilu traje jaaaaakkoooooo duuuuuggoooooooo s jako malim izgledima da se pretvori u javu. Ipak, želim ti ugodan i kratak san.
|
|
||||
|
||||
Nisam znao da si cvecar
|
|
|||
|
|||
Sta bi nam zivot bio da nemamo tako neke snove.
Neko sanja o blondinama, neko o garama, a ja o diatreti... Stef, nisam cvecar, a diatrete nisu bile vazne.......... |
|
|||
|
|||
A ja sanjam kako ležim između plavuše i crnke, onako ugodno umorni i s pogledom na diatretu u vitrini. Mislim, samo sanjam.
|
|
||||
|
||||
U pravu si da nisu bile vaze ali bi kao takve mogle da budu(cisto sumnjam da bi pio iz njih)
|
|
||||
|
||||
nisu vazne, a nisu se koristile ni kao case...
dijatrete bi kod mene /kao i kod bivseg gazde/sluzile da lagano osvetljavaju blondinu na jednom i garavu na drugom mom ramenu hihiii |
|
|||
|
|||
http://www.mgb.org.yu/
Makrin Boleč, slučajan nalaz šuplje livenje, urezivanje, cizeliranje bronza visina 33 cm, širina lica 22 cm 217 n.e. IB AA /2636 Ovo izuzetno vajarsko delo opredeljeno je kao portret rimskoga cara Makrina (Imperator Caesar Opellius Severus Macrinus Augustus), koji je 217. g.n.e. došao na vlast ubivši svoga prethodnika Karakalu, i dobivši podršku od strane Senata i vojske. Vladao je svega 14 meseci, kada je i sam nasilno izgubio život, ne uspevši da kao car stupi na tlo Italije. Identifikacija naše, realistično urađene, biste izvršena je na osnovu Makrinovog lika na novcu. Predpostavlja se da je izrađena u radionicama Antiohije, gde je njegov novac i kovan. Ovaj nalaz je od izuzetnoga značaja, jer je to jedina do sada pronađena bista cara Makrina. ne bi bilo lose ni naci nesto sto niko drugi nema |
|
|