|
||||
|
||||
Jubilarni 100 sajam
Vidimo se!
|
||||
|
||||
Bilo je lepo videti neke od vas danas.
Ponuda zbog vremena nesto slabija nego obicno, ali dalo se probrati. Na fotkama, moj plen sa skupa. (gore laten, dole halstat) |
|
||||
|
||||
Sta je sta
Ako znas sta si kupio, podeli i to sa nama.
I meni deluje kao da se radi o tim periodima, ali, mozda imas neku paralelu iz literature . . . .?
|
||||
|
||||
Gore levo zoomorfna kopca sa keltskog lancica. Njihova klasika, njuskica i oci u vidu kuglica. Gore desno fancy dugme nekog imucnog keltskog glavonje. Kada je glavonji dogorela sveca, i dugme je gorelo na njemu, mada nalazac tvrdi da nista drugo nije nasao na tom mestu. Kaze, vratice se...
E sad halstatski predmet, misterija ziva. Oblikom podseca na vreteno, mozda medicinski instrument... Mozemo samo da nagajamo. Promijenjeno od Pretorijanac (25.03.2018 u 21:38 sati) |
Korisnici koji su se zahvalili korisniku Pretorijanac na prilogu | ||
|
||||
|
||||
Ova mala stvarčica kao tvoja se prodaje na eBayu. Piše da je nalazište Mađarska, Noricum La Tene celtic phalus amulet 300 bc - 400 ad.
|
Korisnici koji su se zahvalili korisniku Solidus1 na prilogu | ||
|
||||
|
||||
Nasao si paralelu
Ja tipujem na pojednostavljenu, ultra-laku varijantu ovoga... Stilizovana konjska glava. |
|
||||
|
||||
Donji predmet je rimska tordirana špatula - igla.
Namjena joj je čišćenje uha i noktiju, a mogao se izvaditi trn iz tabana da bi se moglo veselo tabanjati. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Sajam numizmatike | pike.sch | Zanimljivosti | 20 | 14.11.2017 13:39 |
Sajam numizmatike! | popimperia | Zanimljivosti | 33 | 02.04.2012 23:09 |
Sajam | perun | Zanimljivosti | 4 | 31.12.2006 22:10 |