|
||||
|
||||
Turska
Evo možda nekome treba i možda neko voli...
Postavio sam slike aktuelnog novca koji sekoristi u Turskoj!
|
|||
|
|||
Mustafa Kemal Atatürk
Oni ga nisu zaboravili
Mozda je ovo od nekog njegovog deda-ujaka. |
|
||||
|
||||
Jako zanimljivo da si za podlogu zlatne akče postavio rimski sesterc. Ipak su rimljani i u turskoj bili pre turaka...
Turska je jako živopisna zemlja sa velikom istorijom i ssa dosta legendi. Bili smo i na Kleopatrinoj plaži za koju postoji legenda da se na njoj kupala Kleopatra u fazi zabaljvanjanja sa Markom Antonijem. ALi se njoj nije sviđao ondašnji anadolski pesak te je Antonije doneo nekoliko brodova peska čak sa one strane sredozemnog mora.. iz Egipta... Jako zanimljiva priča a i plaža bogami! Mislim da bi kod njih u Turskoj bilo jako puno nalaza, samo mislim da je kod njih veoma kažnjivo kopkanje i traženje sa MD!? Jeste li vi čuli nešto o tome?
|
|||
|
|||
Jutros rano poranili Turci
Citat:
U kojem kraju si bio? |
|
||||
|
||||
Još sam u oblasi Mugla, tamo gde je Marmaris, Ičmeler, bio sam Do Fetye i tako obilliazim njihove gradove uglavnom poslom a malo se stgne i do plaže!
Počinju polako da mi se sviđaju pa učim i Turski. Samo arheologije nigde...
|
|||
|
|||
Marmaris je bilo omiljeno mjesto za odmor turskih vladara mada mislim da su turisticka odredista ipak malo dalje od tih arheoloskih lokaliteta. mozda je to tako namjerno napravljeno. u Antaliji,Alanji i jos nekim mjestima se moses voziti satima i da samo vidis hotele,nigdje naselja niti ista zivo,zato i jeste taj dio turske jeftin (relativno) za turizam.
sumnjam da je tu i u proslosti bilo znacajnijih naselja osim malih ribarskih sela. pogledajte cijene u Bodrumu i u Alanji...velika razlika. |
|
||||
|
||||
Imaš lokalitet od Mugle oko 70km u Milas, blagi severozapad, a ako hoćeš nešto spektakularno treba otići nekih 700km od Mugle do Kapadokije i usput do Catal Huyuka koji je na oko 500 km od Mugle... U svakom slučaju, manjih lokaliteta ima na pretek, ali samo gledaš ništa ne diraš ))
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Turska kovanica | Lotr | Novac | 0 | 07.02.2011 00:11 |
Dva turska novcica ??? | zeljketa | Novac | 1 | 06.09.2007 23:41 |