|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
i ovakvim detaljnim ciscenjem i jos boljim ,majstori pripremaju Sestercije za patiniranje..dodaju mu slova i slicno
|
|
|||
|
|||
fhgf
Po slici 99% da je dobar u ruci bi bio sigurniji .
Slova i jos par detalja ukazuju na ispravnost otkovano onovremeno. Nemoj da uzimas zdravo za gotovo sta ti pojedini kazu ovde na forumu , mnogi od njih neznaju ni polovinu vladara a o drugim stvarima da i ne pisem. |
|
|||
|
|||
Bronza! Original, taj tip novca je kovan u veoma kvalitetnoj leguri i najčešće baš ti primjerci (sa vojnim logorom) su najbolje očuvani iz te epohe kraja IV vijeka. Budi bez brige. Još jedan razlog da se ne sekiraš je taj da je taj tip novca na tržištu prilično jeftin, tako da se ne isplati falsifikovati ga. Što bi naš narod rekao "skuplja pita od tepsije"!
|
|
|||
|
|||
yge
Opet nepoznanica falsiraju i te komade ne bas taj tip, i to kod nas u centralnoj srbiji ima 4 ili 5vrste probacu da pronadjem slike .
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
bronza
ma ok je nemislim ja to ..ja sam npr.nalazio komade iste ovakve kojima nije bilo potrebno nikakvo ciscenje bez i miligrama patine na njima ZUTI KO DUKAT ..nisam strucan za materjale ali predpostavljam da se radi o malo kvalitetnijoj leguri bronze vise % .Npr jednom je glava bila ovakve boje verovatno izlizana dok je svuda okolo bilo fine tanke patine..ko ce ga znati
|
|
|