|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Jos jedan nepoznati predmet
Ovdje je jos nesto slicno (bar po izgledu) ovim predmetima
http://www.vumidet.net/forum/showthr...=2957#post2957 Pronadjen je na sasvim drugom mjestu ali mislim da bi funkcija mogla da bude ista kao i sa gore navedenoga linka. Od koga je materijala ne mogu tacno da kazem, da li se radi o necemu posrebrenom ili ne, ne smijem reci. Imam osjecaj da se ispod toga sjajnoga sloja nalazi nesto kao zelena plastika. Cudno mi je to ako se radi o plastici, onda bi se radilo o predmetu iz blize proslosti...ovdje se onda postavlja pitanje- ako se radi o blizoj proslosti, zasto je uradjen na tako primitivan nacin. Ovdje mislim na samo ukrasavanje predmeta. Da cujem sada vase misljenje pa mozda i rijesimo sve to
|
|||
|
|||
Vumi nebih znao da ti kazem o cemu se radi,ali bih samo skrenuo paznju da se plastika upotrebljavala daleko pre ove danasnje plastike....
|
|
|||
|
|||
Pozdravljam Vumi,
Meni se cini da se ovde radi o potpuno istom predmtu kao i pre nisam siguran o cemu se radi ali moram reci da su nasi stari sve do 50-ih god proslog veka koristili slicne predmete kao kopce (barem u mom rodnom kraju) |
|
|||
|
|||
Mislim da je Zlatkovics na dobrom tragu kada je u pitanju namijena i vrijeme predmeta.
|
|
||||
|
||||
radi se o kopcama, to su potvrdili i nijemci, u svakom slucaju lijepo je vidjeti da se i ovdje moze doci do rjesenja sto se tice razlicitih stvari
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
evo jedan mnogo dobar link | Ahil | Zanimljivosti | 0 | 27.07.2005 23:47 |
Predmet star oko 6000.godina | rammstein | Praistorija | 1 | 12.06.2005 22:47 |