|
Zanimljivosti Sve što nalazite zanimljivo... |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Morlaci su narod - Vlasi (Vlaji), tj. etnička skupina i nemaju veze s znanstvenom fantastikom već ih je kolega spomenuo vezano uz njihove običaje...
Inače Europa je bila u strahu od vampira tako negdje u 17. u 18. st. pa nije ništa čudno da su ljudi bili pokapani s kamenjem i kolcem probodenim kroz srce. Štoviše, strah od vampira je bio izražen u Češkoj negdje (ne sjećam se sada, ali ima jedan dobar dokumentarac) pa su cijela sela znala ići u "lov na vampire". Česta pojava inače, kao i takvi grobovi... |
|
|||
|
|||
[QUOTE=Daystrom;66237]Morlaci su narod - Vlasi (Vlaji), tj. etnička skupina i nemaju veze s znanstvenom fantastikom već ih je kolega spomenuo vezano uz njihove običaje...
Ja sam bio potpuno precizan da nema nikakve veze sa SF. Samo me podsjetilo ime. Nikakve sličnosti. Ako se komentar odnosio na mene. Inače postoji i istroromanski jezik. |
|
|||
|
|||
..izgleda da i na ovoj temi komentari skrecu u pogresan pravac ...Vumi reagiraj ....
|
|
||||
|
||||
Čisto pojašnjavam tko su, da ne bi bilo zabune, nikoga ne prozivam ni ništa, samo komentiram!
Pa ako je komentiranje o temi koja je postavljena nešto pogrešno, onda treba pobrisati pola foruma... |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Kako se to radi u Bugarskoj | Spartakus | Zanimljivosti | 0 | 19.05.2012 01:41 |
Pronađeni zlatnici Valensa i Valentinijana | Mario | Zanimljivosti | 6 | 22.08.2011 05:00 |