|
||||
|
||||
Markice s temom antičkog novca
Malo sam spremao neke stvari danas, pa nađoh jedan mali album s markicama, a u njemu i ove dvije, pa sam mislio da bi moglo biti zanimljivo podijeliti ovo na forumu.
Naime, prije nekih 10-ak godina, svu filateliju (osim određenih probranih malih kompleta i nekih markica starijih od 1945.) sam zamijenio za numizmatiku (papirni novac uglavnom), pa sam si tako među tim malim tematskim cjelinama koje sam sačuvao izabrao i neke uglavnom povijesne detalje, poput tih rimskih kovanica. Ako se netko bavi filatelijom ovdje, možda ima nešto više za reći o markici iz Jugoslavije i jesu li išle rimske kovanice u serijama ili samo ta jedna (kao u slučaju ove švicarske markice jer su ostale nominale uglavnom razni antički premeti)... |
|
||||
|
||||
Evo i slika koje su bile nestale zbog problema s radom foruma, što je Vumi i objasnio...
|
|
||||
|
||||
A na ovoj drugoj markici sam JA. Hihihi
Svaka čast za prilog!
|
||||
|
||||
Sečam se barem jedne serije sa antičkom numizmatikom, a bilo je i serija sa arheologijom i etnolologijom (npr. nakit, keramika).
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
dimenzije antičkog novca | flowerni | Antika | 7 | 07.12.2010 00:49 |
povijest novca | banebeograd | Zanimljivosti | 0 | 09.01.2008 23:56 |
Kovacnice novca | Stef74 | Antika | 5 | 15.02.2007 20:33 |