|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
ma dobro znam da je to neuporedivo.folisi su bili sirotinjska lova ... ovaj grcki novac nije uobicajen za ove terene ali opet ko zna kao je to cirkulisalo.
ko ce to znati... |
|
|||
|
|||
|
||||
|
||||
U tome i jeste fora... sa rts-a citat:"Drahma vredna 2,5 miliona dolara
Grčkoj finansijskoj krizi dobro će doći pomoć jednog novčića, starog 2.400 godina. Naime, računa se da će prihod od aukcijske prodaje dekadrahme iz Akragasa, dostići čak 2,5 miliona dolara." Dakle malecka kap u moru grčkog duga,... ali kad rts predstavi dobijete POMOĆ i REŠENJE KRIZE Ako nađu još jedan, a rts prenese, doćiće i do rešenja svetske krize
|
||||
|
||||
Viminacijum u Nesebru
Tako sam i ja bio oduševljen kad sam kod nekog trgovca u Nesebru video novčić iz Viminacijuma. Hteo sam da ga kupim čisto radi kurioziteta, ali je čovek Filipa I u ne baš nekom kvalitetu cenio 40 evra !! Čudni su putevi novca... A i pitanje je kako je Grčka, a i Italija potrošila i svoje i Dačko i EU blago u vrednosti od 2000 milijardi evra??!
|
|
||||
|
||||
To što na kraju pitaš je politika i bolje da u to ne ulazimo.
|
|
|||
|
|||
To sto si video u nesebaru je 100% bio fals.
|
|
||||
|
||||
Cezar zbori istinu.Meni je lik kod Artemidinog hrama u blizini Efesa pokazao 4 novčića i tražio po 50 eura,pa kad sam video falšine on skinu na 20 pa 10 pa 5 pa sva 4 komada za 5 eura,i ja ti to kupim pa kad smo stigli u Efes ja radi fore u svojoj grupi bacim sva 4 nedaleko jedan od drugog i u jednom momentu kao našao sam novčić,pa drugi i tako sva četiri.Možete samo zamisliti koja euforija i frka je nastala.Bukvalno svi su bili u potrazi za blagom.Kad sam im kasnije rekao šta je bilo jedva su me pustili u bus.Te novčiće još imam kao uspomenu i baš ću ih poslikati,dakle nude falševe na svakom koraku(kao otac mu iskopao).
|
|
|||
|
|||
Postavio sam i ja jednu repliku. Sirakuza.
Odlivena u olovu i presvucena srebrom |
|
|