|
Testiranje detektora Ovdje možete pročitati rezultate testiranja raznih detektora i takođe unijeti vaše rezultate testiranja... |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
A zasto kada je prekidac u polozaju prema sondi, kazaljka "zakuje" na 100% ? Jeli to normalno ili treba nesto podesiti?
Kakva su vasa iskustva za trazenje novcica? Ja sam uspio naci samo hrpu gelera i eksera na maloj dubini.Malo dublje (15-tak cm) uspijem naci aluminijske konzerve od piva (nazalost prazne ;-) ). |
|
|||
|
|||
Tereni na kojima bih trebao raditi su oranice.Niko nije radio detektorom na njima.Narocito me interesuje jedno rimsko nalaziste gdje sam prije dvadesetak godina nasao dosta novcica i jednu fibulu.Teren je trenutno "zaprljan" gelerima i ostatcima granata, ali ocistit cu ja to :-)
|
|
||||
|
||||
cekaj sto su ovde dve iste teme otvorene?
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
I meni je kazaljka u polozaju prekidaca prema sondi isla na 100%. Tada aparat nije nista registrovao ukoliko nije bilo tik uz sondu.. Sto se tice novcica meni se dobro pokazao. Kako na male tako i na vece. Prosecna dubina oko 15 cm. Ali je trganje na njivama prava dubioza. Kretaces se brzinom puza i vaditi na kile modernog djubreta. Ja sam tragao na cistom i ne zaprljanom terenu pa je opet bilo sporo sa gomilom eksera i kojekave gvozdjurije doduse rimske ali posle stotog entuzijazam polako ponestaje.
|
|
||||
|
||||
nisam ovlascen za servisera na ovim tipovima tema
|
||||
|
||||
Pike, hvala na upozorenju, odrađeno.
|
|
|||
|
|||
Za duplu temu sam ja kriv.Pisao sam poruku prije par dana, i nakon slanja, javljalo mi je nesto na njemackom (ja ucio ruski) i nisu se pojavljivale poruke.A ja kakav sam vec nestrpljiv, ponovio temu opet.....
Nece se vise ponoviti (od mene :-) ). |
|
||||
|
||||
xaxaxa,tavaros kak pozivaes?ocen haraso....a v6.....spasiba,m6 toze
|
|||
|
|||
Hehehe, davno bilo, zaboravilo se... :-)
Danas sam izasao na teren sa 3900 pro plus.Nisam mogao vise cekati. Nalaz je za mene zadovoljavajuci, mada za vas to nije ni sitnica :-) Jedva cekam da dobijem mognem dizati attachmente na fravu grupu, da se pohvalim :-) Inace, rezultat je bio 3:2 za detektor :-) 3 predmeta je nasao on, dva ja, bili na povrsini, izorani.Spasila ga je metalna sjekira, inace bi bilo nerjeseno :-) Na zeljezo reaguje ocekivano, na novcice nisam bas zadovoljan. Morat cu jos par puta izaci da se naviknem na njega i da vidim kako radi. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
White's 3900 d pro plus | Pero68 | Zanimljivosti | 0 | 19.04.2010 14:48 |
White's 3900 d pro plus | Pero68 | Testiranje detektora | 0 | 17.04.2010 21:05 |
Pomoc oko programa white's | pike.sch | Testiranje detektora | 9 | 15.03.2008 01:15 |
white's xlt programa ??? | pufka | Testiranje detektora | 7 | 08.03.2007 19:49 |