|
||||
|
||||
Mletacki novac
Posrecilo mi se na godisnjem odmoru pa sam izmedju ostaloga pronasao i primjerak mletackoga novca. Radi se koliko sam uspio vidjeti o 1 Soldu kovanom u Veneciji za potrebe trgovine u Dalmaciji. Da li neko posjeduje jednu kvalitetnu sliku ovoga bronzanoga novcica na cijem aversu je legenda SAN MARC VEN a na aversu se nalazi natpis DALMA ET ALBAN.
Pronadjeni novcic je u prilicno losem stanju (iako je pronadjen u sumi) i mislim da se slikanje samoga nebi bas isplatilo.
|
|||
|
|||
Citat:
Jel ima jos nesto osim ovog Mletackog ili nema. Mislim da bi trebao da ga postavis bez obzira sto je u uzasnom stanju. Probaj sa nekim programom da ga nasminkas......i malo sredis,mozda i uspe......... |
|
|||
|
|||
Jel mislis na ovo.......
I mislim da nije od bronze vec od obicnog metala...... A potice iz 17veka........ |
|
||||
|
||||
Hvala na dobrodoslici rammstein. Inace ovi novcici su kovani od bronze i od srebra (veci nominali su kovani od srebra, cini mi se od 4 solda pa na dalje). Evo i slike toga novcica ali na zalost nije bas za neki ponos. U svakom slucaju za sada moj jedini takav novcic. Sto se tice nalaza...ima jos po neki i postavicu sada sve tako da mi mozete odgovoriti o cemu se radi jer ja samo mogu da pretpostavljam. Evo toga novcica...
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Istorijat novca Srbije,Crne Gore i Jugoslavije | rammstein | Novac | 8 | 04.03.2007 19:50 |
novac za procenu | ratluci | Novac | 17 | 10.09.2005 01:30 |
Novac plemena Deroni | rammstein | Antika | 1 | 03.06.2005 00:30 |