|
Novi vijek Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period, od ca.1500 godine do današnjeg dana |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Nešto dolje pri kraju piše Hamburg.... Tako mi se čini.
|
|
||||
|
||||
Evo prevoda na normalno njemacko pismo..
2. Zeile: Gew. V. = gewidmet von 3. Zeile: Gau Niedersachsen 4. Zeile: zum 5. Zeile: 1. Gau-Turnfest 6. Zeile: 5.-7. Mai 1923/???? 7. Zeile: zu Hamburg U ime nekakvog turnira ili slicne sportske predstave mjesta Gau iz Niedersachsen za grad Hamburg tog i tog datuma. Ako neko zna bolje da prevede samo naprijed jer je meni dosta tesko prevesti na nas jezik.
|
|||
|
|||
|
||||
|
||||
Hvala, Vumi ovo je više nego dovoljno.
|
|
||||
|
||||
Drago mi je da i ja tebi nesto mogu pomoci Enigma
|
|||
|
|||
Citat:
"The age of the tinnie rapidly declined after the commencement of the war. There still was a smattering of them being produced but by 1942 with the advent of the last “Police Day Tinnies’ of 1942 and HJ Donation 1942 badges, the tinnie was in decline. Now, in the war they were made of a gray ugly zinc material. The beauty of the pre-war examples was long gone." Zainatio sam se malopre, pa sam pogledao na više sajtova. U engleskom govornom područiju je zovu "NSDAP Police Donation Pin". Cink je u pitanju a postojala je i "pozlaćena" varijanta. Ostavio bi link ali bi ga sigurno sasekao jer bi vodio do komercijalnog sajta |
|
|