|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Toke ( kopče) na remenu
Pozdrav svim korisnicima foruma. Evo pronašo sam neke kopče koje su vjerojatno koristile za kopčanje remena na hlačama.Promjer im je 70 +70 mm.Obadvije su indentične osim alki na vrhu.Bile su u grobnici koja je stara otprilike 100 god. Ako neko zna više ili predpostavlja o čemu se radi neka pomogne.Prilično su oksidirale pa neznam ima li potrebe da ih čistim previše,mislim da su ovako najljepše.
|
|
||||
|
||||
Kakvu grobnicu staru 100 godina spominjes to ovdje!!????
|
|||
|
|||
Krivo sam se izrazio taman sam mislio pripravit tekst. Zadnji čovjek je tu pokopan prije 100 god,a u grobnici je bilo još 7 lobanja. Naime radi se o prijateljevom pradjedu, pa smo proširivali stari grob i to našli. Sad da li je to ukopano sa njim ili je ukopano prije sa sa ovim kosturima koji su bili tu?
|
|
||||
|
||||
Kuku, pa jel se to jos neko sprema da umre...kakvo prosirivanje groba, jel nema mjesta vise mjesta na groblju ili se svi kod vas zakopavaju u jednu grobnicu?? Ali, necemo temu prosirivati na ovo..
|
|||
|
|||
Ma nedaj bože. Grobnica je stara sa jednim ležajem u apartmanu i htio je proširit 2 ležaja,a ove lubanje su prastare jer su bez ostalih kostiju,samo one. Ništa se ti vumi ne sekiraj nismo pljačkaši grobnica "samo obiteljskih". ha ha.
|
|
|||
|
|||
Niko mi ne odgovori o čemu se ovdje radilo. Koje bi stoljeće moglo da bude.
|
|
|||
|
|||
Nije u pitanju pojasna kopča, već kopča kakva se koristila za kopčanje odjeće kao što je prsluk, kabanica ili kaput. Pripada kraju 19. i početku 2o.-og st.
|
|
|