|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Citat:
hvala enigma! grobna skrama je siva skrama koja se nalazi na novcu koji je goreo u grobu.ista skrama je i na ovom srebrnom perdmetu-moja pretpostavka je da je taj srebrni komad takodje iz groba. sto ga vise gledam i meni sve manje lici na novac . jesi li pogledao moj post gde sam stavio sliku srebrnog novca koji na sebi ima slicne sare kao ovaj?taj srebrni novac je iz indije,star je 460 - 400 godina pre hrista.pomislio sam da je mozda neki komad zalutao i ovamo. |
|
||||
|
||||
Kod mene također koriste termin " grobna skrama ", ja rađe kažem nagoreni srebrnjak. Pronašao sam dva indijska novčića, jedan sam postavio negdje na forumu.
|
|
||||
|
||||
nije to bas nagorelo srebro,vise je to neka siva tackasta materija koja se jako tesko skida s novca.bas me zanima od cega nastaje.
|
|
||||
|
||||
To je srebrni oksid, komadi pronađeni u vodi prevučeni su čvrstom, sjajnom, crnom patinom koja novčiću daje posebnu ljepotu.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Istorijat novca Srbije,Crne Gore i Jugoslavije | rammstein | Novac | 8 | 04.03.2007 19:50 |