|
Testiranje detektora Ovdje možete pročitati rezultate testiranja raznih detektora i takođe unijeti vaše rezultate testiranja... |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Kratki
Pozdrav za Kratkog, posto su mi obrisane pp da li mozes da mi ponovo ispises o stelovanju goldmaxx power-a, kako na zaprljanim a kako na cisti njivama?
|
|
|||
|
|||
Stelovanje za zaprljan teren:
--Obavezno upotrebi standardnu sondu 22.5cm. --Sens: Izmedju 14 i 15h u odnosu kazaljki na satu. --Iron Treshold: Od 8-10, tako bolje odvaja obojeni metal od gvozdja. --Ground: Od 10-12h u odnosu kazaljki na satu. --Silencer: Na I. Stelovanje za cist teren; --Upotrebi sto vecu sondu, 27cm na primer. --Sens: U creveno ako detector mirno radi, ako ima smetnje vratiti ga malo u nazad da radi mirno. --Iron Treshold: U Auto. --Ground: Od 10-12h u odnosu kazaljki na satu. --Silenceer. Na I. --Iron Volume mozes staviti na 11-12h ako hoces kopati gvozdene predmete, ako ne onda ga iskluci. Pokusaj izmedju sa nekim promenama u stelovanju, mozda nadjes neku kombinaciju koja ti vise odgovara. Veoma je vazno kod prljavog terena (mislim na teren zaprljan odpadom od sitnog i krupnijeg gvozdja) upotrebiti malu sondu i raditi sa manjim Sensivitetom. Vazno je isto sporije raditi levo desno sa sondom, treba dati vremena aparatu da procita sta je ispod sonde mada su Xp-eovi aparati veoma brzi, kao sto su isto u mogucnosti da daju dva tona od jednom kad se ispod sonde nalazi gvozdje i novcic na primer. Obrati paznju na te signale. PP su momentalno iskljucene za sve korisnike!!! |
|
||||
|
||||
Poz Kratki
radio sam vise testa da vidim razliku izmedju auto i ukljuceno Iron Treshold, pravo da ti kazem nisam video ili nisam znao da vidim razliku . na koji nacin se to da primetiti , razlika u tonu ili...
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
|||
|
|||
Ja sam stavljao iron treshold na auto uvek, i dosta sam kopao. To mi je rekao i kolega.
|
|
|||
|
|||
Auto pozicija kod Iron Tresholda odgovara stelovanju izmedju 10 i 15, kod tog stelovanja se izbacuju cak i veci komadi gvozdja. Ali tu ima razlike izmedju starog kovanog gvozdja koje je zahrdjalo i novog gvozdja, novih ek..era koji su pravljeni masinski. Ta razlika se isto moze cuti po zvuku, staro kovano gvozdje daje mesan visoki ton dok novo daje sredji i na kraju odsecen ton, radi boljeg razlikovanja tih tonova treba ukljuciti Iron Volume na 10-11h. Samo to nije preporucljivo gde je puno zaprljan teren. Dobro je jos da se nadje malo vremena i ponesu svi ti predmeti od starog kovanog i novog gvozdja, novcici, zlato tanko i punije, krupniji i sitniji predmeti od bronze i bakra, srebro itd. I da se napravi test kako aparat reaguje i koje tonove daje u razlicitim stelovanjima i kod razlicitih predmeta, koliko i sta diskriminira u Auto a koliko na primer na 10. Samo se tako moze naci pravo stelovanje, sigurno ne odgovara svima nama isto stelovanje.
|
|
||||
|
||||
hvala kratki
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
|||
|
|||
Molim, i dalje stojim na usluzi!!!
|
|
|||
|
|||
Pozdrav Kratki.
|