|
||||
|
||||
Salinas posjetio Hutovo blato
Meksicki istrazivac ,autor teorije o postojanju Troje na podrucju Hercegovine,Roberto Salinas Price boravio je u petak na podrucju Capljine gdje je s mr.Snjezanom Vasilj obisao i lokalitet Desilo u Hutovom blatu ,na kojem su pronadjeni prvi ikad otkriveni ilirski brodovi.Mr.Vasilj je nakon susreta s njim kazala da je lijepo kad covjek ima svije snove ,a Price zivi u svijetu Homerovih prica te korijene tih prica pokusava ovdje naci.
"On pokusava realizirati svoje snove ,ali mi se ipak drzimo znanosti",kazala je Vasilj. Ona je najavila da ce od 1. novembra poceti nova faza podvodnig arheoloskih radova na lokalitetu Desilo koja ce omoguciti nova saznanja o ilirskim brodovima. Te radove je omogucio Federalno ministarstvo kulture i sporta. |
|
||||
|
||||
Ovo je tema za Grgu, na žalost slabo je aktivan na forumu. Grga godinama proučava ovu problematiku i piše knjigu na tu temu. On Troju vidi na obalama Skadarskog jezera u Albaniji. Mislim da njegova hipoteza drži vodu, bilo bi dobro da sam iznese svoja stajališta na ovu tematiku.
|
|
|